Veden syrjäyttäminen, näin WD-40 sen tekee! Päivitetty 24.09.2020

Veden syrjäyttäminen & WD-40 on rakkaustarina, jota on vaikea selittää. Pienen taikurin nimessä on vain kaksi kirjainta, jotka ovat lyhenne sanoista veden syrjäyttäminen, “Water Displacement”. Olisi tarpeen turvautua runouteen, jotta näin puhdas suhde saataisiin puettua sanoiksi.

Vakavasti puhuen, WD-40 todella tekee minkä lupaa. Vaikka tuotteeseen liittyy paljon myyttejä – kuten että WD-40 pystyy parantamaan niveltulehduksen – veden syrjäyttäminen on kaikkea muuta kuin myytti. Lyhyesti sanottuna WD-40 on loistava aine veden syrjäyttämiseen.

Sanotaan, että elämässä tarvitsee vain kaksi asiaa: ilmastointiteippiä ja WD-40. Jos jokin, minkä ei pitäisi liikkua, liikkuu kuitenkin, käytä ilmastointiteippiä. Jos taas jokin, jonka pitäisi liikkua, ei liiku, on vastaus WD-40. Se, että WD-40 syrjäyttää vettä täysin omassa luokassaan tekee siitä erittäin monikäyttöisen. Vesi aiheuttaa haittaa monissa asioissa riippumatta siitä, mitä se meille ihmisille tekee. Seuraavassa on joitakin käyttötarkoituksia, joihin vettä syrjäyttävää sprayta voi käyttää:

Ruosteen ja korroosion estäminen

Kukapa ei vihaisi ruostuneita metalleja ja syöpyneitä pintoja? Kuvittele, että saat uuden metallisen taide-esineen olohuoneeseesi ja tajuat muutaman päivän kuluttua, että se muuttuu ajan myötä keltaiseksi, kunnes ruoste lopulta syö sen kokonaan sisältä päin. Vaikka metalleja ostettaessa on syytä olla huolellinen, on kosteus kuitenkin tärkein ruostumisen syy.

Se ruostuvatko metalliesineet vai eivät, riippuu siitä, onko ne suojattu kosteudelta – tai vedeltä. Ja tässä kohtaa kuvaan astuu WD-40, koska sen vedensyrjäyttämisominaisuus ei ainoastaan suojaa metalliesineitä korroosiolta, vaan se toimii myös, kun ruostetta on jo alkanut syntyä. WD-40 Smart Straw on kehitetty juuri tähän tarkoitukseen. Siinä on kaksisuuntainen ruiskutus, joten osut aina kohteeseesi.

Kosteuden poistaminen sähkötyökaluista

Vesi on sähkötyökalujen suurin vihollinen. Se ei ainoastaan hajota niiden virtapiirejä, vaan aiheuttaa myös muita vaaroja, kuten oikosulkuja. WD-40 auttaa poistamaan kosteutta sähkötyökalujen ja muiden elektronisten laitteiden virtapiiristä, ja vähentää siten kosteuden aiheuttamien oikosulkujen riskiä.

WD-40 Smart Strawin käyttö tällaisessa tilanteessa on ihanteellista, koska se tarjoaa mahdollisuuden suunnata suihku mihin tahansa haluamallasi tavalla. Tarkkuus on välttämätöntä veden syrjäyttämiseksi virtapiirien sisällä. WD-40:llä näyttää kuitenkin olevan homma hallussa.

Hapettumisen estäminen akun liittimissä

Hapettuminen akun liittimissä aiheuttaa ongelmia, tapahtuipa se sitten huolimattomuudesta kaadettaessa vettä akkukoteloon, tai jostain muusta syystä. Olemme kaikki nähneet tapauksia, joissa auton kuljettaja tekee kaikkensa, mutta auto vain ei käynnisty. Syynä tähän on usein akun liittimien korroosio. On olemassa useita korjaustoimenpiteitä, joita voidaan käyttää ruostuneiden akun liittimien korjaamiseen. Ei kuitenkaan ole olemassa monia menetelmiä, jotka estävät niitä syöpymästä jatkossakin. Ja tässä kuvaan astuu WD-40.

WD-40 muodostaa suojaavan kerroksen liittimien pinnalle. Tämä estää kosteutta pääsemästä niihin käsiksi ja varmistaa, ettei korroosio estä autoasi käynnistymästä.

Vettä syrjäyttävien aineiden hyötyä ei voi kiistää. Puhutaan sitten metallien suojaamisesta korroosiolta tai sen varmistamisesta, ettei ruoste vahingoita metallia jatkossakaan, WD-40 monitoimiaine toimii kaikissa tapauksissa. WD-40 monitoimiaineella onkin yli tuhat käyttötarkoitusta, ja useimmat näistä johtuvat sen uskomattomasta kyvystä syrjäyttää tehokkaasti vettä.