Purukuminen poistaminen betonista, eipä tule heti mieleen, mutta koska kaikki rakastavat purukumia niin toisinaan käy niin että se tarttuu ja jämähtää ikävästi kiinni erilaisiin pintoihin, myös betoniin. Betoni onkin ikävä kyllä yksi pinnoista, joista purukumin poistaminen on erittäin vaikeaa. Se on kuitenkin poistettavissa, jos noudatat oikeaa tekniikkaa. Lue alta lisää:

Hiero jääkuutiolla

Kun huomaat betoniin tarttuneen purukumin, sitä ei kannata yrittää poistaa raapimalla. Siitä ei nimittäin ole hyötyä. Ennemmin kannattaa ottaa jääkuutio ja hieroa sillä purukumia. Jääkuutio saa purukumin kovettumaan jonkin ajan kuluttua. Jos jääkuutiosta on vaikea pitää kiinni, sen voi laittaa muovipussiin, jolloin siitä saa paremman otteen.

Kaavi purukumi pois

Kun purukumista on tullut tarpeeksi kovaa, on aika kaapia se irti. Tätä tarkoitusta varten kannattaa käyttää kittiveistä tai jotain vastaavaa. Kun purukumia poistetaan tällä menetelmällä, tulee luonnollisesti kaavittua niin voimakkaasti kuin pystyy.
On kuitenkin tärkeää muistaa, että jatkuva kaapiminen voi vaurioittaa betonia. Tämän vuoksi pitääkin kaapia purukumi pois vahingoittamatta betonipintaa.

Käytä alkoholia

Luulitko, että alkoholia voi käyttää vain yhteen tarkoitukseen? Alkoholi tekee ihmeitä myös purukumin poistamiseksi. Kun olet kaapinut suurimman osan purukumista, levitä denaturoitua alkoholia suoraan jäljellä olevan purukumin päälle. Kun denaturoitu alkoholi on levitetty, anna sen vaikuttaa noin viisi minuuttia ennen kuin kaavit purukumin pois metallikaapimella. Tätä prosessia toistetaan, kunnes kaikki purukumi on saatu pois betonin pinnalta.

Nestemäinen pesuaine

Kun olet metkuillut alkoholin kanssa tarpeeksi, on todennäköistä, että osa purukumista on yhä betonipinnassa. Nyt onkin aika siirtyä raskaaseen tykistöön. Ota kulho ja kaada siihen kupillinen kuumaa vettä. Tämän jälkeen kaada kulhoon puoli ruokalusikallista nestemäistä astianpesuainetta pesuaineliuoksen muodostamiseksi. Muista, että liuoksen aineita tulee olla oikeassa mittasuhteessa. Jos ainesosien mittasuhteet eivät ole täsmälleen oikein, liuos ei pysty tekemään taikojaan.

Harjaa purukumi pois

Kun pesuaineliuos on valmis, tarvitset harjaksisen harjan. Upota harja pesuainetta sisältävään kulhoon ja raaputa jäljellä oleva purukumi betonista. Jos asia tehdään oikein, purukumin jäännökset saadaan suurella todennäköisyydellä pois betonin pinnasta. Jos purukumi irtoaa huonosti, valmistaudu harjaamaan oikein urakalla.

Huuhtele

Harjattuasi purukumia riittävästi, huuhtele likaantunut alue puhtaalla vedellä. Tämä on tärkeää, koska näin varmistetaan, että kaikki mahdollisesti jäljellä olevat purukumin jäännökset poistetaan, ennen kuin ne tarttuvat pintaan uudelleen.Lisäksi huuhtelemalla puhtaalla vedellä varmistetaan, että myös kaikki purukumin poistamiseen käytetty alkoholi ja pesuaine saadaan pois. Tämä varmistaa pinnan puhtauden.

Mutkat suoriksi

Purukumin poistaminen betonista – eihän siihen näin paljon aikaa ja vaivaa pitäisi nähdä, eihän?! Mitäpä jos sanoisin, että löytyy tapa vetää mutkat suoriksi? Ratkaisun nimi on WD-40 monitoimiaine! Riittää, kun suihkutat WD-40:tä betonin pinnalle (alue, jossa purukumia esiintyy) ja annat sen tehdä taikojaan muutaman minuutin ajan. Seuraavaksi ota kaavin ja poista purukumi sen avulla betonipinnalta. Huomaat, että purukumin poistaminen on huomattavasti helpompaa, kun se on kostutettu WD-40:llä alkoholin sijasta. Purukumin poistaminen betonista on vain yksi lukemattomista tilanteista, joissa WD-40:tä voidaan käyttää!