Mikä on WD-40, mistä lyhennelmä ‘WD-40’ tulee? (päivitetty 06.10)

Usein kuulee kysyttävän, ‘mikä on WD-40’ ja mitä se tarkoittaa?

WD-40 tulee sanoista ‘Water Displacement’ (veden syrjäyttäminen), 40:s koostumus.

WD-40 monitoimiaineen kehitti kemisti Norm Larssen vuonna 1953, jonka tavoitteena oli kehittää aine, joka estää korroosiota avaruusteollisuuden kalustossa. Vaadittiin 40 yritystä ennen kuin maailmankuulu tuotekoostumus sai onnistuneen muotonsa ja tuote sai nimensä: WD-40.

Mitä WD-40 Monitoimiaine tekee?

WD-40 MONITOIMIAINEEN VIISI TÄRKEINTÄ OMINAISUUTTA:

VOITELEE: WD-40 sisältää voitelevia ainesosia, jotka leviävät laajalle ja tarttuvat lujasti kaikkiin liikkuviin osiin.

TUNKEUTUU: WD-40 Monitoimiaine tunkeutuu juuttuneisiin osiin irrottaen jumiutumat tehden mekanismeista erittäin helposti käytettäviä.

SUOJAA: WD-40 suojaa metallipintoja korroosionkestävillä ainesosillaan suojaten ne kosteudelta ja muilta syövyttäviltä tekijöiltä.

PUHDISTAA: WD-40 poistaa rasvan, lian, öljyn ja kuran työkaluista, laitteistoista ja kulkuneuvoista. Aerosolittomat, nestemäiset WD-40®-tuotekoostumukset (esimerkiksi WD-40 5 L) poistavat myös liima-aineita, mikä mahdollistaa mm. etikettien, teippien, tarrojen ja liiallisen sideaineen poistamisen.

SYRJÄYTTÄÄ KOSTEUTTA:  Koska WD-40 poistaa kosteutta, se kuivaa sähköjärjestelmät nopeasti kosteudesta aiheutuvien oikosulkujen ehkäisemiseksi. WD-40 kuivuu pinnoilta erittäin opeasti.

Mitä WD-40 Multi-Use-tuote sisältää?

WD-40 Monitoimiaine tarjoaa lukemattomia ratkaisuja eri ongelmakohteisiin kotona, harrastusten parissa tai teollisuudessa. WD-40 monitoimiaine on koostumukseltaan monimuotoinen yhdistelmä voitelevia öljyjä sekä tehokkaita lisä- ja liuotinaineita ja se tarjoaa erinomaista voitelua, puhdistusta ja korroosiosuojaa suurelle määrälle erilaisia metallipintoja. Emme voi paljastaa tarkoin varjeltua tuotekoostumustamme tarkemmin, mutta voimme kertoa mitä suosittu tuotekoostumuksemme ei sisällä. Tuotteemme ei sisällä kalaöljyä, karsinogeenejä, teratogeenejä tai mutageenejä. Tuotteemme ei sisällä kovia metalleja. Se ei myöskään sisällä SVHC:n piiriin kuuluvia erittäin huolta aiheuttavia aineita. Tuotteemme ei sisällä silikonia. WD-40 Monitoimiaineen koostumus on täysin happovapaa. Tuote sisältää CO2-  ponneainetta.

Mikä on WD-40 Monitoimiaineen säilyvyysaika?

WD-40 Monitoimiaineen koostumus mahdollistaa pitkän, melkeinpä määrittelemättömän säilyvyysajan.  Tuotteen suorituskykyyn vaikuttavat kuitenkin tuotteen mekaanisten osien, kuten aerosolikannujen venttiilien käyttöikä. Tähän perustuen tuotteen käyttöikä on 5 vuotta tuotteen valmistuspäivämäärästä. Usein tuote kuitenkin toimii odotetulla tavalla huomattavasti tätä kauemmin. WD-40 Monitoimiaineen säilytyslämpötila on 4-54 °C: tta. Tuotetta on ravistettava ennen käyttöä.