Korroosio on työkalujesi pahin vihollinen. Onneksi voit kuitenkin suojata työkalusi ja pitää korroosion kurissa erilaisilla ruosteenesto-aineilla. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, mitä korroosio on, jotta osaat parhaiten suojautua sitä vastaan.

Korroosion aiheuttamat vahingot

Tässä on kolme erityyppistä korroosion aiheuttamaa vahinkoa:

  • Suorat vauriot metallirakenteisiin, kuten kuumavesisäiliöön
  • Välilliset vahingot, jotka aiheutuvat vuodon tai tulipalon aiheuttamista sähkökatkoksista, työvoiman menetyksistä ja laitoksen käyttökatkoksista
  • Ylläpitokustannukset liittyen esimerkiksi metallipintojen korroosioon

Miten voit ennaltaehkäistä korroosiota?

Voit estää korroosiota hallitsemalla kosteutta, suojaamalla työkalut kastumiselta ja levittämällä niihin suojaavan pinnoitteen, kuten ruosteenestoaineen. WD-40 monitoimiaine onkin tähän tarkoitukseen varsin näppärä ratkaisu! Yksi tuote ja muuta ei tarvita, kätevää!

Käytä ruosteenesto-ainetta työkaluihin

Ruosteenesto-aine estää korroosiota ja ruostetta muodostumasta työkaluihin. Se toimii tehokkaana työkalujen suojapinnoitteena ja niitä löytyy helposti eri kaupoista kautta maan. Älä kuitenkaan käytä öljyisiä suihkeita, koska ne voivat tahrata puisia materiaaleja. Ne myös jättävät käsiisi öljyisiä jämiä työkaluja käyttäessäsi.

Kun etsit ruosteenestosprayta markkinoilta, törmäätkin useisiin erilaisiin tuotteisiin. Voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivat tuotteen. Ruosteenestosprayn hyötyihin kuuluvat:

  • Vähentää korjauskustannuksia
  • Estää laitevaurioita
  • Lisää koneiden ja työkalujen käyttöikää
  • Estää toimintahäviöitä
  • Estää palvelun keskeytymisen
  • Tarjoaa turvallisen työympäristön

Mitä voi tehdä kosteudelle?

Voit hallita kosteutta asettamalla kosteutta imevän geelipakkauksen työkalupakkiisi. Nämä geelipakkaukset vähentävät kosteutta ja imevät itseensä ylimääräisen kosteuden. Lisäksi voit käyttää höyry-korroosionestoainetta (VCI). VCI on vesipohjainen molekyylipinnoite, joka suojaa työkaluja kosteudelta sitoutumalla sähkökemiallisesti metallipintoihin, sulkemalla kosteuden pois ja suojaamalla työkaluja ruosteelta ja korroosiolta.

Älä anna työkalujesi kastua

Työkalujen laittaminen työkalupakkiin ja niiden ottaminen sieltä pois on aikaa vievää, mutta se voi estää niitä kastumasta. Suojaa työkalusi kosteudelta ja vedeltä. Aseta työkalut takaisin työkalupakkiin, mikä voi olla urakoitsijoille vaikea tehtävä, koska he yleensä levittävät työkalut ulkotiloihin.

Jos haluat suojata työkaluja ruosteelta ja korroosiolta, voit käyttää korroosionestoainetta sekä geelipakkauksia ja ryhtyä toimenpiteisiin varmistaaksesi, että työkalut eivät kastu. Suojaamalla työkaluja säästät rahaa, koska sinun ei tarvitse syöpymisen takia ostaa uusia työkaluja muutaman vuoden välein.

WD-40 monitoimiaine on aivan verraton työkalujen suoja-aine! Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä tai tilaa suoraan verkosta!