Vesitahrojen poisto, kuulostaa niin mitättömältä mutta voi niin ärsyttävältä ongelmalta! Onko mitään niin inhottavampaa kuin vesitahrojen peittämä suihkuseinä muuten puhtaassa kylpyhuoneessa? Aivan, sait varmaankin ajatuksesta kiinni!  Ohessa joitain keinoja kuinka pitää suihkuseinä puhtaana & tahrattomana:

Kumilasta

Kumilastan käyttö on yksi tehokkaimmista tavoista suihkuseinien pitämiseen puhtaina ja hohtavina. Kumilastan käyttö on yksinkertaisimpia ja helpoimpia tapoja suihkuseinän huoltoon, mutta tosiasiassa se on yksi vaativimmista. Vaativuus saattaa kuulostaa ironiselta ja hämmentävältä, kun ottaa huomioon, että kumilastan käyttö kestää minuutin tai kaksi. Vaativuus ei kuitenkaan tule ajankäytöstä vaan siitä, että sen tulisi olla tapa. Sinun on saatava itsesi ja perheenjäsenesi käyttämään kumilastaa joka kerta suihkun jälkeen, päivittäin. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta paperilla, mutta käytännössä niin ei ole. Usein ihmisillä ei ole hetkeäkään aikaa suihkun jälkeen, koska suihkussa käydään usein jonkinlaisessa kiireessä. Lisäksi ihmiset ovat laiskoja, joten he eivät muodosta uusia tapoja kovinkaan helposti. Riippumatta tilanteesta kumilastan käyttäminen suihkuseinään päivittäin vähentää merkittävästi tarvetta perusteellisemmalle puhdistukselle.

Dryer Sheets -liinat

Usein yksinkertaisin asia osoittautuu vahvimmaksi ja monipuolisimmaksi työkaluksi. Sama pätee dryer sheets -liinoihin. Vaikka liina saattaa tuntua yksinkertaiselta työkalulta, sen tuottama toiminto on täydellinen käsillä olevaan työhön. Loppujen lopuksi haluat hangata lian pois suihkuseinästä mahdollisimman helposti.
Kovettuneen lian irrottaminen suihkuseinästä on ehkä vaikein tilanne, jonka tässä yhteydessä voi kohdata. Selvitäksesi siitä, ota kostutettu dryer sheets -liina ja hankaa seinää sen kanssa. Tämä pehmentää likaa ja tekee sen poistamisesta helppoa. Muista, että aina ei tarvitse tehdä monimutkaisia asioita ongelmien ratkaisemiseksi.

Partavaahto

Vesitahrojen poisto & partavaahto, kuulostaako oudolta? Partavaahtoa voidaan ihme kyllä käyttää myös pitämään suihkuseinät hohtavina. Riittää, kun levität partavaahtoa puhdistettuun suihkuseinään. Partavaahto muodostaa suihkuseinän päälle suojapinnoitteen, joka estää sitä likaantumasta. Lisäksi partavaahdon käyttö estää myös suihkuseinän huurtumisen. Syynä tähän on se, että huurua ei kerry partavaahdon muodostaman suojakalvon päälle. Tämä toimenpide tuottaa siis kaksinkertaisen hyödyn.

Omat työkalusi

Sinulla on luultavasti yksinkertaisia työkaluja, kuten hammasharja, maalikaavin ja partaterä saatavilla. Miksi et hyödyntäisi niitä antamaan suihkuseinällesi sen ansaitseman loiston? Jos haluat tehdä suihkuseinän metallirungosta tahrattoman, hankaa sitä ylimääräisellä hammasharjalla. Vastaavasti partaterällä voi päästä eroon lasin kovasta mineraalista. Jos taas kyse on kahden metallikehyksen väliin jumittuneesta liasta, maalikaavin saattaa osoittautua hyödylliseksi. Käytetystä työkalusta riippumatta varmista, ettei se ole hiovaa, ettet vahingoita suihkuseinän pintaa.

WD-40 monitoimiaine &  suihkuseinän huolto

Kaikilla yllä mainituilla menetelmillä on etunsa ja haittansa. Tästä syystä kannattaa luottaa WD-40 monitoimiaineeseen. Riittää, kun suihkutat WD-40 monitoimiainetta puhtaalle kankaalle ja pyyhit suihkuseinän sillä. WD-40 auttaa poistamaan lian suihkuseinästä. Lisäksi WD-40 toimii samoin kuin partavaahto. WD-40 estää siis myös suihkuseinän huurtumisen. WD-40 ei siis ainoastaan poista likaa suihkuseinästäsi, vaan myös vähentää sen huurtumista. Mitä muuta voisit toivoa? On lukemattomia muita tarkoituksia, joihin WD-40 toimii uskomattoman tehokkaasti. Tästä syystä kannattaa olla aina pari tölkkiä WD-40:tä käsillä!

Tutustu verkkosivustoomme saadaksesi lisätietoja, etsitpä sitten vinkkejä tai tuotetietoja, löydät kaiken täältä!