Vesitahrojen poisto peilipinnoilta

Vesitahrojen poisto on ärsyttävä, mutta erittäin palkitseva homma, sillä kukapa kaipaisi omaan kylpyhuoneeseensa samean, vesitahrojen laikkuunnuttaman peilin? Veden kalkkipitoisuudesta johtuvia tahroja löytyy niin kylpyhuoneen peileistä kuin auton tuulilaseista ja kodin ikkunoista eikä niiltä voi yksinkertaisesti välttyä. Mutta mikäli tahroja ei puhdisteta oikein ja niiden annetaan jäädä pintaan pitkäksi aikaa voi tuloksena olla jopa pysyvä jälki. Ohessa muutamia todella helppoja vinkkejä, joiden avulla poistat ärsyttävät vesitahrat peili- ja lasipinnoistasi helposti ja nopeasti saaden ne loistavan kiiltäviksi hetkessä!

Vesitahrojen poisto varsinkin keittiössä ja kylpyhuonetiloissa voi olla melkoisen haastavaa hommaa, Näissä tiloissa sijaitsevat peili- ja ikkunapinnat ovat erittäin alttiita vesitahroille- ja roiskeille, sillä näissä tiloissa sijaitsevat pesupisteet lavuaareineen mahdollistavat vesipisaroiden sinkoilemisen laajoillekin pinta-aloille. Onneksi peili- ja ikkunapintojen puhdistukseen löytyy useita tehokkaita puhdistusmenetelmiä- ja vinkkejä. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi on kuitenkin hyvä ensin tarkistaa minkälaisista vesitahroista on kyse, sillä kovan veden jättämät vesitahrat vaativat hiukan erilaisia toimintatapoja kuin pehmeän veden. Ohessa muutamia vinkkejä kovan veden jättämien vesitahrojen poistoon.

Vaihe 1: Valmista seos, joka koostuu puoleksi vedestä ja puoleksi etikasta. Mikäli mahdollista, käytä vettä, jonka mineraalipitoisuus on mahdollisimman vähäinen.

Vaihe 2: Kostuta puhdas pyyhe valmistamallasi etikkavedellä ja puhdista käsiteltävä peilipinta pyyhkeellä. Varmista, että pyyhe pysyy tarpeeksi kosteana koko käsittelyn ajan.

Vaihe 3: Pinttyneemmät vesitahrat voivat vaatia pidemmän vaikutusajan. Jätä etikkavedellä kostuttamasi pyyhe käsiteltävää peili- tai lasipintaa vasten muutaman minuutin ajaksi. Etikan luonnollinen happamuus auttaa kovan veden aiheuttamia kalkkijäämiä pehmentymään ja saat poistettua tahrat helpommin. Voit myös jättää etikkavedellä kostuttamasi pyyhkeen käsiteltävän lasin/peilin pinnalle kunnes tahrat ovat kokonaan hävinneet.

Ylivoimaisen helppo ja nopea vinkki, jolla puhdistat peilipintojen sitkeimmätkin vesitahrat on käyttää WD-40 monitoimiainetta.  Suihkutettava WD-40 monitoimiaine toimi tehokkaana  peilipintojen puhdistusaineena ja vesitahrojen poistajana!

Vesitahrojen puhdistamien laajoilta lasi- ja peilipinnoilta

Myös muut kuin pelkästään keittiö- ja kylpyhuoneissa sijaitsevat peilipinnat ovat allttiita vesitahroille ja tarvitsevat ajoittaista puhdistusta. Seuraavilla näppärillä ohjeilla ja vinkeillä puhdistat laajemmatkin roiskealueet helposti ja nopeasti.

Vaihe 1: Valmista seos, joka koostuu puoleksi vedestä ja puoleksi etikasta. Kaada valmistasi seos suihkepulloon.

Vaihe 2: Suihkuta tasaisesti puhdistettavalle alueelle. Pyyhi puhtaalla pyyhkeellä.

Vaihe 3: Huuhtele käsitelty peilipinta huolellisesti ja poista mahdollinen pinnasta irronnut ylijäämä pesusienellä. Kuivaa pinta hohtavan kiiltäväksi kuivalla kankaalla/mikrokuituliinalla.

Vaihe 4: Sitkeimmät kalkkipitoiset vesitahrat ja roiskeet saattavat vaatia hieman voimakkaan käsittelyn. Tähän hommaan vanha hammasharja on oiva apu. Harjaa puhdistettavaa aluetta voimakkaasti vanhalla hammasharjalla kunnes sitkeimmätkin tahrat ovat hävinneet.

Vinkkejä puhdistusaineen valintaan

Ohessa vielä muutama käytännössä hyväksi koettu puhdistusaine, joiden avulla poistat sitkeimmätkin kalkki- ja mineraalipitoiset vesitahrat peili- ja lasipinnoista helposti ja nopeasti.

WD-40: WD-40 monitoimiaine on erittäin nopea ja helppo ratkaisu vesitahrojen- ja roiskeiden poistoon lasi- ja peilipinnoilta! Suihkuta WD-40 Monitoimiainetta puhdistettavalle pinnalle ja pyyhi pois puhtaalla kuivalla kankaalla – äärimmäisen helppoa ja nopeaa!

Valkoviinietikka

Todella sitkeät lasi- tai peilipintojen vesitahrat poistat helposti valkoviinietikan avulla. Suihkuta puhdistettavalle lasi- tai peilipinnalle hiukan etikkaa ja pyyhi pois. Mikäli haluat, voit myös kostuttaa puhtaan pyyhkeen etikalla ja puhdistaa pinnan kostutetun pyyhkeen avulla. Muista suojata kätesi kunnollisilla kumi- tai suojahanskoilla.

Sitruunamehu

Sitruunamehun luonnollinen happamuus toimii oivana apuna kun on kyse vesitahrojen poistamisesta lasi- ja peilipinnoilta. Tee vedestä ja sitruunamehusta kätevä pesuaineliuos ja saat lasi- ja peilipintasi hohtavan kirkkaiksi.

Ruokasooda

Ruokasooda on erinomainen lasi- ja peilipintojen puhdistusaine. Sekoita vettä ja ruokasoodaa tasaiseksi tahnaksi ja sivele tahnaa puhdistettavalle alueelle. Anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan ja pyyhi pinta puhtaaksi märällä pyyhkeellä. Huuhtele alue huolellisesti kunnes pinta on hohtavan kirkas ja kiiltävä.

Taloussprii

Myös taloussprii toimii peili- ja lasipintojen vesitahrojen poistajana. Sekoista seos, jossa on 1 osa talousspriitä ja 4 osaa vettä ja pesuaineliuos on valmis.

Jauhemainen astianpesuaine:

Jauhemainen astianpesuaine toimii erinomaisena apuna lasi- ja peilipintojen puhdistuksessa. Sekoittamalla jauhemaista astianpesuainetta ja puhdasta vettä saat tehokkaan pesuaineliuoksen helposti.

Ammoniakki

Sekoita ammoniakkia ja vettä keskenään. Kostuta puhdas pyyhe valmistamallasi ammoniakki- seoksella ja pyyhi pyyhkeellä käsiteltävää aluetta. Käytä aina suojakäsineitä ja noudata äärimmäistä varovaisuutta ammoniakkia käsitellessäsi vakavien vaurioiden tai ihoärsytysten ehkäisemiseksi..

Ylivoimaisesti helpoin ja nopein tapa poistaa vesitahrat lasi- ja peilipinnoilta on käyttää WD-40 Monitoimiainetta. Suihkuta ja pyyhi –  äärimmäisen helppoa ja nopeaa!