Silikonipohjainen voiteluaine on yksi yleisimmistä tarvikkeista joita työkalupakista yleensä löytyy – eikä suotta! Alla muutamia syitä, miksi näin on:

Voitelee melkeinpä mitä tahansa

Yksi silikonipohjaisten voiteluaineiden suurimmista eduista on, että niillä voi voidella melkein kaikkea. Riippumatta siitä, onko voideltava materiaali kumia, muovia vai metallia – silikonipohjaisia voiteluaineita voidaan käyttää niihin kaikkiin, koska silikoniöljy on ominaisesti erittäin liukasta. Tämä tarkoittaa sitä, että silikonipohjaiset voiteluaineet ovat tehokkaita kaikenlaisille tuotteille ja mekanismeille muoviosista lukkoihin ja saranoista aseisiin tai moottoreihin.

Suojaa kosteudelta

Toinen silikonipohjaisten voiteluaineiden etu on niiden kyky suojata kohteita kosteudelta. Silikonipohjaiset voiteluaineet muodostavat aina pintaa suojaavan suojakerroksen, kun niitä levitetään materiaalin pinnalle. Tämä suojakerros varmistaa, että materiaali pysyy suojassa vedeltä ja kosteudelta, niin kauan kuin ainetta on jäljellä materiaalin pinnalla. Miksi sitten on niin tärkeää suojata materiaaleja kosteudelta? No, kosteuden ilmeneminen tietää huonoja uutisia monille materiaaleille, etenkin metalleille. Kosteus on kenties metallien suurin vihollinen johtuen siitä, kuinka se voi tuhota niitä muodostamalla ruostetta. Silikonipohjaisten voiteluaineiden käyttö tekee siis ihmeitä metallien suojaamiseksi ruosteen aiheuttamilta vaurioilta.

Auttaa varastoinnissa

Silikonipohjainen voiteluaine on tarpeen myös huolellisessa varastoinnissa.Oletko koskaan varastoinut jotain talveksi ja katunut päätöstäsi myöhemmin? Oletko koskaan nähnyt arvokkaan omaisuuden pilaantuneen vuodenaikojen kuluttaessa sitä? Jos vastaat kyllä, kannattaa huomata, että silikonipohjaiset voiteluaineet voivat auttaa myös tässä suhteessa. Ennen työkalujen varastoimista talveksi kannattaa ne ensin puhdistaa. Kun ne on puhdistettu kaikenlaisesta liasta ja roskasta, suihkuta ne silikonipohjaisella voiteluaineella. Tällaisten voiteluaineiden kosteutta kestävä ominaisuus tekee ihmeitä esineiden suojaamiseksi talven kurimukselta.

Auttaa huoltotoimenpiteissä

Kaikki päivittäisessä elämässämme käyttämämme monimutkaiset mekanismit vaativat ajoittain ylläpitoa, eikö vaan? No, tiesitkö, että silikonipohjaisesta spraysta voi olla merkittävää apua myös tässä suhteessa? Silikonipohjaisia voiteluaineita voidaan käyttää moniin erilaisiin tarkoituksiin moottoreiden kunnossapidosta aina tärkeiden lisävarusteiden huoltoon. Esimerkiksi autonomistajia suositellaan suihkuttamaan silikonipohjaisia voiteluaineita auton alaosaan etenkin lumisena aikana. Lumi voi tuoda kosteutta auton alapintaan ja lopulta pilata sen ruosteella. Silikonipohjaiset voiteluaineet estävät tämän vesieristämällä auton alapinnan.

Kun seuraavan kerran tarvitset silikonipohjaista voiteluainetta, kokeile WD-40 Specialist Silicone Lubricant- voiteluainetta!