Peilin puhdistus (päivitetty 19.10.2020)

Peilin puhdistus, kuulostaa yksinkertaiselta. Parhaimmillaan sitä se onkin mutta pahimmillaan se voi olla painajainen. Seuraavassa on esitelty joitain yleisimpiä virheitä, joita tehdään kylpyhuoneen peilien puhdistamisessa ja kuinka ne voidaan välttää.

Likaisten liinojen käyttäminen

Peilin puhdistus alkaa puhtaasta puhdistusliinasta tai kankaasta. Yksi ensimmäisistä virheistä peilien puhdistamisessa onkin olettaa, että työ voidaan tehdä likaisella rievulla. Ei onnistu. Puhdistusrätit ovat harvoin puhtaita vaan niihin jää aina likaa. Tämä johtuu siitä, että niiden olemassaolo yleensä unohdetaan käytön jälkeen. Vanhan pölyn siirtäminen kylpyhuoneen peileihin ei puhdista niitä.

Liika taipumus lasinpuhdistusaineiden käyttöön

Lasinpuhdistusaineet eivät ole välttämättä parhaita tuotteita käyttää. Ne tuottavat usein enemmän ongelmia kuin ratkaisuja. Niiden käytön jälkeen ei pidä odottaa täydellistä lopputulosta, vaan sinun on pyyhittävä kaikki lika pois huolellisesti. Oikein tehtynä puhdistus vaatii paljon käsityötä.

Suorat vedot

Jos haluat, että peilit ovat puhtaat, on tärkeää varmistaa, ettet jätä peiliin jälkiä. Käytitpä sitten puhdistusriepua tai sanomalehteä, saat todennäköisesti aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Jotta peilin puhdistus olisi tehokasta, sen tulee olla järjestelmällistä. Sanomalehti aiheuttaa sotkua eikä puhdista peilejäsi. Mikset yrittäisi pyyhkiä suorilla vedoilla?

Samojen pesusienien käyttäminen

Monet meistä ovat syyllisiä siihen, että käytämme samoja puhdistussieniä kylpyhuoneen lavuaariin, peileihin ja vessaan. Lopeta heti, jos toimit näin, koska se aiheuttaa vakavan ristikontaminaation vaaran. On suositeltavaa käyttää erillisiä sieniä erilaisiin puhdistustarpeisiin. Merkitse ne selvästi, jotta sienet eivät sekoitu. Muista myös pitää sienet puhtaina. Tämä voidaan tehdä käyttämällä ne mikroaaltouunissa ajoittain bakteerien poistamiseksi. Vaikka on tärkeätä pitää kylpyhuoneen peilit puhtaina, on myös tärkeää pitää pöpöt ja bakteerit loitolla.

Peilin huurtumisen estämisen unohtaminen

Jos pidät kuumista suihkuista, on tärkeä tehdä muutamia varotoimenpiteitä puhdistaessasi kylpyhuoneen peilejä. Kuumat suihkut saavat kylpyhuoneen peilin huurtumaan, mutta voit estää sen partavaahdolla.

Riittää, kun levität partavaahtoa peilin pinnalle ja pyyhit sen puhtaalla pyyhkeellä. Partavaahto muodostaa ohuen kalvon peilin pinnalle. Tämä kalvo saa peilin näyttämään sumealta, mutta se tekee ihmeitä huurteen poistamiseksi kuuman suihkun jälkeen. Jos teet tämän toimenpiteen ennen suihkua, peili ei huurru ollenkaan.

WD-40:n käyttämättä jättäminen

Yksi suurimmista virheistä peilien puhdistamisessa on jättää hyödyntämättä WD-40 monitoimiaineen taika. WD-40 monitoimiaine auttaa puhdistamaan peilisi poistamalla huurun, mutta sen lisäksi WD-40:tä voit käyttää myös tuhansiin muihin tarkoituksiin! Lue lisää muista blogeistamme mihin kaikkeen WD-40 monitoimiaine tarjoaakaan avun – yksi tuote, tuhansia käyttökohteita!