Peilin puhdistaminen

Päivitetty 16.12.2020

Joulua pukkaa ja siinä samalla siivousprojektit nostavat päätään! Vaan eipä hätää, hätäapuna vinkkaamme, että puhtaat peilit vessoissa ja kylpyhuoneissa tekevät jo ihmeitä! Peilin puhdistaminen voi kuitenkin aiheuttaa harmaita hiuksia jos lopputulema ei kaikesta puunauksesta kuitenkaan miellytä. Seuraavassa esittelemmekin muutamia yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät puhdistaessaan peilejään sekä miten ne voidaan helposti välttää.

Likaisten rättien käyttäminen

Peilin puhdistaminen alkaa puhtaista työvälineistä. Yksi ensimmäisistä virheistä peilien puhdistuksessa on olettaa, että homma voidaan hoitaa hyvin käyttämällä likaista rättiä. Ei pidä paikkaansa. Puhdistusliinat ovat harvemmin puhtaita, koska niihin jää kiinni likaa. Liinat jäävät usein huomiotta käytön jälkeen, jolloin niihin pääsee kertymään pölyä. Vanhan pölyn siirtäminen kylpyhuoneen peileihin ei puhdista niitä.

Liiallinen rakastuminen lasinpuhdistusaineisiin

Kuten äkkiseltään ajattelisi, lasinpuhdistusaine olisi loogisin  valinta peilin puhdistukseen. Lasinpuhdistusaineet eivät kuitenkaan välttämättä olekaan niitä parhaita tuotteita peilien puhdistukseen. Ne aiheuttavat usein enemmän ongelmia kuin ratkaisevat. Ei pidä odottaa, että lopputulos olisi täydellinen, vaan kaikki lika tulee itse pyyhkiä pois lasin pinnalta. Homman kunnolla tekemiseen vaaditaan paljon kovaa työtä.

Puhdistus suorilla vedoilla

Jos haluat puhtaat peilit, on tärkeää varmistaa, että et jätä peiliin jälkiä ja rajoja. Käytät sitten puhdistusliinaa tai sanomalehteä, saat luultavasti aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Varmistaaksesi, että puhdistus on mahdollisimman tehokasta, se tulee tehdä järjestelmällisesti. Sanomalehti aiheuttaa vain sotkua eikä puhdista peiliä. Mikset pyyhkisi sitä suorilla vedoilla?

Samojen sienien käyttäminen

Monet meistä syyllistyvät samojen puhdistussienten käyttämiseen kylpyhuoneen lavuaarissa, peileissä ja vessassa. Lopeta samoin tein, jos itse toimit näin, sillä se lisää saastumisen riskiä merkittävästi. On erittäin suositeltavaa käyttää kaikkiin kylpyhuoneen puhdistustarpeisiin erillistä puhdistussientä. Merkitse sienet selvästi, etteivät ne sekoa keskenään. Älä myöskään unohda puhdistaa sieniä. Sen voi tehdä aika ajoin mikroaaltouunissa bakteereiden poistamiseksi. Vaikka kylpyhuoneen peilien puhtaana pitäminen on tärkeää, on myös tärkeää estää taudinaiheuttajia ja bakteereita leviämästä.

Vesihöyryn unohtaminen

Jos rakastat kuumia suihkuja, kylpyhuoneen peiliä puhdistettaessa on tärkeää suorittaa tietyt toimenpiteet. Kuumat suihkut saavat kylpyhuoneen peilin pinnan höyrystymään, mutta sen voi puhdistaa partavaahdolla.
Riittää, kun levität partavaahtoa peilin pinnalle ja pyyhit sen pois puhtaalla pyyhkeellä. Partavaahto muodostaa peilin pinnalle ohuen kalvon, joka antaa sille hämärän ulkoasun. Se tekee kuitenkin ihmeitä pitämällä peilin vesihöyrystä vapaana kuumien suihkujen jälkeen. Jos teet toimenpiteen ennen suihkussa käyntiä, peilin pinta ei höyrysty laisinkaan.

WD-40 monitoimiaineen käyttämättä jättäminen

Yksi suurimmista virheistä peilejä puhdistettaessa on olla käyttämättä WD-40 monitoimiaineen tarjoamaa taikuutta. WD-40 auttaa puhdistamaan peilit poistamalla höyryn. Sen lisäksi WD-40 monitoimiainetta voi käyttää tuhansiin muihin tarkoituksiin, joten saat siitä paljon enemmän hyötyä kuin lasinpuhdistusaineista. Saadaksesi lisätietoja peilisi muuttavasta aineesta, klikkaa tästä. Peilin puhdistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa!