Päivitetty 25.08.2020

Kuinka puhdistaa ruostetta kylpyammeesta

Kukapa ei pitäisi suihkussa käymisestä, etenkin pitkän ja väsyttävän työpäivän jälkeen tai jos olo muuten vaan ei ole hyvä. Mikään ei  tunnu niin rentouttavalta ja rauhoittavalta kuin kylpyammeessa loikoilu! Kylpykokemus voi kuitenkin muuttua hetkessä ikäväksi, turhauttavaksi ja stressaavaksi, jos kylpyamme on epäsiisti. Yksi syy tälle on vesihanan alapuolella olevat ruostetahrat. Ihana rentoutumishetki on ohi ja päähäsi ei mahdu enää muuta kuin kysymys: kuinka puhdistaa ruostetta kylpyammeesta?

On erityyppisiä kylpyammeita, jotka on valmistettu eri materiaaleista, mukaan lukien emali, akryyli ja posliini. Jokainen materiaali reagoi eri tavoin markkinoilla saatavilla oleviin ruosteenpoistoaineisiin. Esimerkiksi valkaisuaine voi värjätä akryylikylpyammeen.

Kuinka poistaa ruostetta kylpyammeesta? Olemme koonneet yhteen muutamia tapoja ruostetahrojen puhdistamiseksi kylpyammeista. Nämä tee se itse -tahranpoistoaineet ovat helppoja valmistaa ja käyttää. Lue loppuun asti saadaksesi bonusvihjeen!

Käytä sitruunamehun ja suolan yhdistelmää

Ota puoli kupillista sitruunamehua ja lisää 1-1,5 tl suolaa. Sekoita kunnes niistä muodostuu liuos. Upota puhdas liina liuokseen ja levitä liuosta kylpyammeen ruostetahraan. Levitä seos huolellisesti koko tahraan ja anna vaikuttaa jonkin aikaa.

Noin tunnin kuluttua hiero tahraa samalla liinalla kostutettuasi sen seoksessa. Tämän itse tehdyn ruosteenpoistoaineen tulisi poistaa tahra. Jos näin ei käy, siirry seuraavaan kohtaan.

Käytä etikan ja suolan yhdistelmää

Etikka sisältää etikkahappoa ja se on siten hyvä puhdistusaine useimpiin tarkoituksiin. Ota puoli kupillista etikkaa ja sekoita siihen 2 tl suolaa. Sekoita kunnes niistä muodostuu liuos. Noudata samaa menettelyä kuin ensimmäisessä vaiheessa.

Käytä puhdasta kangasta ja taputtele tahraa sen kostuttamiseksi. Anna liuoksen vaikuttaa tahraan jonkin aikaa, ja hiero sitä sitten samalla liinalla.

Varoitus: Etikka sisältää happoa, joten se ei välttämättä sovellu kaikkiin kylpyammemateriaaleihin ruosteenpoistoaineeksi. Tämä johtaa bonusvihjeeseemme.

Bonusvihje! Käytä WD-40 monitoimiainetta ruosteenpoistajana – toimii!

Joissain tapauksissa kumpikaan aiemmista keinoista ei välttämättä toimi. Ja vaikka toimisivatkin, ne saattavat vahingoittaa kylpyammemateriaalia happamien ominaisuuksiensa vuoksi. Siksi kerromme bonusmenetelmänä WD-40 monitoimiaineen käytöstä, koska se soveltuu melkeinpä kaikille pinnoille.

Suihkuta pieni määrä WD-40 monitoimiainetta tahralle ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Kostuta puhdas liina ruiskuttamalla sitä ja hiero tahraa poistaaksesi sen. Muista poistaa kaikki jäämät ennen kuin menet kylpyammeeseen. Rentouttavia kylpyhetkiä!