Päivitetty 17.08.2020

Kuinka poistaa kahvitahrat kädenkäänteessä

Rauhallinen kahvihetki on arjen luksusta, mutta turhan usein sen pilaa pelko siitä kuinka poistaa kahvitahrat, joita harmillisen usein kahvittelun seurauksena esiintyy. Kahvitahrat voivat nimittäin olla joskus erittäin vaikeita poistaa. Kahvin ystävien elämän helpottamiseksi listaamme muutamia menetelmiä, joita voidaan käyttää kahvitahrojen poistamiseen:

Vanha kunnon olut

Oletko läikyttänyt suosikkikahviasi kalliille matolle? Jos olet, niin ei kuitenkaan mitään syytä paniikkiin, vanha kunnon olut hoitaa homman. Vai luulitko, että oluella hoidetaan pelkkää mielialaa? Olut poistaa kahvitahrat matosta. Riittää, kun kaadat hieman olutta suoraan tahran päälle ja annat sen vaikuttaa jonkin aikaa. Hiero olutta mattoon varovasti. Toista toimenpide muutaman kerran, ja lopulta kahvitahrat katoavat. Menetelmän suurin heikkous on se, että menetät arvokasta olutta niinkin vähäpätöiseen asiaan kuin kahvitahraan.

Käytä suolaa

Kuvittele, että satut olemaan kahvilassa vanhan ystäväsi kanssa, ja sinulla on tärkeä kokous puolen tunnin kuluttua. Ja läikytit kahvia päällesi, koska et pystynyt hillitsemään itseäsi ystäväsi kertoessa jälleen SEN vitsin. Alat pikkuhiljaa ymmärtämään, että sinun täytyy osallistua kokoukseen likaisessa paidassa. Yksi kysymys: onko lähettyvillä suolaa? Jos on, niin sinulla kävi tuuri. Riittää, kun ripottelet reilusti suolaa kahvitahran päälle ja annat sen tunkeutua kankaan sisään. Kun suola on vaikuttanut, pyyhi se pois paperipyyhkeellä. Tämä menetelmä ei poista tahraa kokonaan, mutta rajoittaa sen näkyvyyttä ja estää sitä leviämästä.

Kaiva esiin pahanhajuinen valkoviinietikka

Valkoviinietikka poistaa tehokkaasti vaatteissasi esiintyviä kahvitahroja. Puhdistuminen riippuu tahran vahvuudesta. Jos tahra on pieni ja rajoittuu pieneen kohtaan vaatteissasi, taputtele tahraa valkoviinietikkaan kastetulla pyyhkeellä ennen kuin laitat vaatteen pesukoneeseen. Jos tahra on suurempi, kannattaa liottaa kangasta yön yli liuoksessa, joka sisältää kolme osaa etikkaa ja yhden osan vettä. Laita kangas pesukoneeseen ja seuraavana aamuna tahra on luultavasti poissa. Ota kuitenkin huomioon, että lotraaminen valkoviinietikan kanssa haiskahtaa, lievästi ilmaistuna. Jos olet tottumaton sen hajuun, tehtävä voi olla melko haastava!

Puhdistuspyyhkeet

Jos olet juuri läikyttänyt kahvia, mutta sinulla on lapsi kotona, sinulla kävi tuuri. On todennäköistä, että kotoasi löytyy myös laatikollinen puhdistuspyyhkeitä. Puhdistuspyyhkeet ovat erittäin tehokas varuste kahvitahrojen poistoon, erityisesti matoista. Ne imevät itseensä sekä nestettä että tahran. Vai ajattelitko, että puhdistuspyyhkeitä voi käyttää vain vauvan hoitoon? Riittää kun hierot kahvitahraa puhdistuspyyhkeellä, ja näet tahran häviävän silmissä!

Taianomainen WD-40

Se, että WD-40:tä voidaan käyttää kahvitahrojen poistamiseen, ei pitäisi tulla yllätyksenä suurimmalle osalle väestöstä, koska WD-40 on hyödyllinen monissa olosuhteissa. WD-40:n erottaa muista vaihtoehdoista se, että sen avulla saat kahvitahrat pois paitsi paidoista, housuista ja matoista myös nahasta, lattialaatoista ja pöydän pinnasta. Aika iso plussa!

Riippumatta kahvin värjäämän materiaalin luonteesta, riittää kun suihkutat hieman WD-40:ää tahraan, annat sen vaikuttaa hetken aikaa, ja hierot sen pois puhtaalla liinalla ja asetat kohteen pesukoneeseen. Siinä se! Tällä tavalla pääset eroon melkein kaikista silmiin sattuvista kahvitahroista. Lisäksi on mukava tietää, että kahvitahrojen poistaminen on tämän upean aineen sivutoiminto: sitä voi käyttää niin moneen muuhunkin. Tee siis elämästäsi helpompaa ja hanki varalle tölkillinen tai pari WD-40:ä.