Kuinka huoltaa autotallin nosto-ovi? Kuulostaa mitättömän pieneltä ongelmalta mutta kun ovi lakkaa toimimasta tulee pienestäkin suurta.

Autotallin nosto-ovi on talosi suurin liikkuva osa. Se liikkuu ylös ja alas noin tuhat kertaa vuodessa. On tärkeää pitää se kunnossa, jotta se toimii kunnolla, tehokkaasti ja sujuvasti. Autotallin oven kunnossapitoon liittyy muutamia vinkkejä, joita noudattamalla se toimii kunnolla eikä sitä tarvitse korvata uudella tai käyttää rahaa tarpeettomiin korjauksiin. Autotallin ovi tulee huoltaa huolellisesti vähintään joka kolmas kuukausi ja aina tarvittaessa.

Kuinka huoltaa autotallin nosto-ovi? Autotalli osto-ovi ei vaadi kovin kummoisia toimenpiteitä pysyäkseen kunnossa ja toimivana. Muutamilla vinkeillä ja tempuilla ovi liikkuu ja toimii yhtä saumattomasti kuin uutena. Tässä on joitain vinkkejä, joilla pääset alkuun, jos et ole varma siitä, mitä autotallin oven kunnossapidon kanssa pitäisi tehdä.

1. Ovikiskon puhdistus

Jos autotallin ovesta kuuluu vinkuvia ääniä tai se on muuttunut jähmeäksi, ei pidä heti ruiskuttaa autotallin ovikiskoa voiteluaineella. Se ei edesauta oven toimimista oikein ja vaikuttaa myös itse kiskoon. Voiteluaineen suihkuttaminen autotallin oven kiskoon puhdistamatta sitä ensin kunnolla voi johtaa hiukkasten kerääntymiseen ja kovettumiseen ajan myötä ja siten vaikuttaa oven toimintaan.
Sen sijaan, että nopeasti voitelisit oven sen kirskuessa tai jumittaessa, puhdista ovikisko huolellisesti. Pyyhi kiskon sisäpuoli puhtaalla kostealla kankaalla. Kun sisäpuoli on puhdas, pyyhi se kuivalla kankaalla ja levitä sitten kiskoon voiteluainetta. Jos sinun tarvitsee päästä eroon oven kiskoon jääneestä töhnästä, voit käyttää WD-40 monitoimiainetta. WD-40 on ihanteellinen voiteluaine autotallin ovelle.

2. Sääsulkujen asennus

Jos haluat säästää energiaa, sääsulkujen asentaminen autotallin oveen on mahtava vaihtoehto. Ne estävät myös kosteuden pääsyn autotalliin, jolloin autotallin sisäpuoli pysyy turvallisena ja hyväkuntoisena. Sääsulut on kiinnitettävä autotallin oven alaosaan oven runkoon sekä oven paneeleiden väliin, jotta ne toimisivat tehokkaasti.

3. Tunnistimien suuntaus

Autotallin oven tunnistimet ovat tärkeä komponentti, joita tarvitaan oven moitteettomaan toimintaan. Yksi syy siihen, että ne eivät välttämättä toimi kunnolla, on että ne ovat liikahtaneet ja ne pitää suunnata uudelleen. Tunnistimien suuntaamiseksi työnnä niitä varovasti oikeaan suuntaan ja asentoon. Niiden on oltava vastakkain. Jos niitä ei ole kohdistettu oikein, niiden valot vilkkuvat, mikä osoittaa niiden tarvitsevan uudelleensuuntausta. Kun ne on suunnattu ja asemoitu uudelleen, vilkkuvien valojen tilalle tulee kiinteä valo.

4. Resetoi oven avaaja

Jos autotallin ovi sulkeutuu hetkeksi ennen automaattista avautumista – tai jos se lakkaa toimimasta ennen kuin se saavuttaa pohjan – oven avaaja on resetoitava. Jokaiselle autotallin ovelle on erilliset resetointiohjeet, mutta perusperiaatteet ovat seuraavat:

• Kytke virta pois oven virtalähteestä
• Odota 10 sekuntia
• Kytke virta uudelleen päälle

Kun ovessa on jälleen virta, paina nuolta alas, kunnes autotallin ovi saavuttaa pohjan ja sulkeutuu kokonaan.

5. Äänekkään autotallin oven voitelu

Mahdollisesti tärkein asia autotallin oven tehokkaan toiminnan kannalta on oikea voitelu. Se auttaa pääsemään eroon kirskuvasta melusta oven avautuessa ja sulkeutuessa. Voitelu varmistaa myös oven sujuvan ja saumattoman toiminnan. Voitelussa paras vaihtoehto on käyttää autotallin oven voiteluainetta. Se toimii erityisen hyvin oven eri osiin kuten ketjukiskoon, metallirulliin, kuulalaakereihin, saranoihin, varsiin, napoihin, lukkoihin ja käsivarsiin. Voit käyttää WD-40 -monitoimiainetta autotallin oven voiteluaineena. Se ei pelkästään voitele ovea oikealla määrällä, vaan suojaa sen myös kosteudelta, joka voi johtaa ruosteeseen ja korroosioon.

WD-40 monitoimiaine on huippuluokan valinta autotallin ovien voiteluun ja on pitänyt ne huippukunnossa jo yli 60 vuoden ajan. Sitä käytetään laajasti, koska se ei pelkästään voitele ovia, vaan myös estää ruostetta ja korroosiota muodostumasta. Se kestää myös kuumuutta ja kylmyyttä, jonka vuoksi se on ideaalinen autotallin oven voiteluun. Se ei myöskään muutu tahmeaksi tai kerää pölyä samalla tavalla kuin moottoriöljy tai muu rasva.

Osia, joihin kannattaa suihkuttaa WD-40 monitoimiainetta:

• Jouset: Suihkuta WD-40 monitoimiainetta runsaasti kaikille jousille. Varmista, että ne peittyvät aineella, mutta eivät ui siinä.
• Saranat: Voitele kohdat, joista saranat kääntyvät. Varmista, ettet voitele muovisia saranoita, koska se voi hajottaa ne.
• Telat: Levitä WD-40 monitoimiainetta autotallin oven rullalle koko matkalta.
• Lukot: Käsittele lukot kokonaan voiteluaineella, jos niiden avaaminen tai sulkeminen on vaikeaa.