tracking

Oven saranoiden puhdistus ja suojaus

Oven saranoiden puhdistus ja suojaus on prosessi, joka tulee jokaiselle asunnon omistajalle jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Pölyä ja likaa kerääntyy joka nurkkaan ja koloon ajan myötä – jopa saranoiden väliin. Tämä riesa, josta emme vain pääse eroon vaikka kuinka toivoisimme. Ilman saranoiden perusteellista puhdistusta ja suojausta saranat keräävät likaa ja pölyä ja alkavat lopulta ajan myötä narista ja jopa lakata toimimasta kuten niiden pitäisi. Tilanne, jota kukaan meistä ei haluaisi näkevän. Eli vaikka homma kuulostaa hieman ikävältä on parasta vain ryhtyä hommiin ja hoitaa ongelma alta pois.

Oven saranoiden puhdistus ja suojaus ei välttämättä ole aivan sieltä mukavimmasta päästä, joita jokaisen kohdalle joskus sattuu. Mutta eipä hätää, tämän yksinkertaisen, vaihe vaiheelta etenevän ohjeistuksen avulla puhdistat ja suojaat oven saranat. Ja mikä parasta, myös pidät  ne puhtaina! Kaikki tämä ilman ammattimaista apua tai aikaisempaa osaamista, helppoa!

Kaikki oppaassamme esitetyt tarvikkeet ovat helposti ostettavissa ja löydettävissä. Et tarvitse mitään mitä et voisi helposti hankkia. Prosessi ei siis todellakaan kaadu siihen etteikö oikeita tuotteita löytyisi. Ja mikä parasta, niitä on saatavilla melkeinpä mistä vaan! Supersuosittu WD-40 monitoimiaineemme hoitaa homman tässäkin kohtaa ja sitä on saatavilla hyvin varustelluista tavarataloista kautta maan. Myös suurimmat verkkokaupat toimittavat tuotettamme – jopa kotiin saakka jos niikseen tulee! WD monitoimiainetta tilaat helposti vaikkapa Tokmannin verkkokaupasta!

Välineet, joita tarvitset

Vaihe 1: Tilanteen arviointi

Aloitetaan tilanteen kartoituksella – missä kunnossa saranat oikein ovat? Jos saranat näyttävät silminnähden  likaisilta ja mahdollisesti ruosteisilta, ne on ehkä poistettava saranan sisämekanismin puhdistamiseksi ja suojaamiseksi. Saranan sisään ja jopa pinnan alle muodostuu ajan myötä likaa ja pölyä, joka irtoaa vain kun ne irrotetaan ja puhdistetaan perusteellisesti. Kuulostaa työläältä, mutta sitä se ei ole. Lue tästä alta lisää kuinka homma hoituu.

kuva1

Vaihe 2: Poista saranat

Jos olet varma, että saranan sisämekanismissa on likaa ja pölyä, ota ruuvimeisseli ja poista sarana varovasti ovesta. Kun olet poistanut saranan ovesta, tipauta sarana kulholliseen saippuavettä. Anna saranan puhdistautua hetkisaippuavedessä.

kuva2

Vaihe 3: Saranoiden puhdistus

Saranan ollessa yhä saippuavedessä ota palanen teräsvillaa ja hankaa sillä saranaa ja saranamekanismia. Tämä edesauttaa ajan myötä pinttyneen lian, rasvan ja pölyn irrottamista saranasta.

kuva3

Vaihe 4: Voitele saranat

Saranoiden ollessa taas putipuhtaat suihkauta niihin WD-40 monitoimiainetta. WD-40 monitoimiaineella puhdistat, voitelet ja suojaat oven saranan helposti. Käsittelyn jälkeen kiinnitä sarana takaisin oven. Valmista!

kuva4

Lopputulos

Saranat toimivat taas äänettömästi ja moitteettomasti, helppoa vai mitä! Pidä pullollinen WD-40 monitoimiainetta lähellä ja seuraavan kerran tiedät jo mitä tehdä. WD monitoimiainetta tilaat helposti vaikkapa Tokmannin verkkokaupasta!

Yhteystiedot

SEAB Finland Oy Iskoskuja 3 C 136 01600 Vantaa, Finland www.seab.fi

© 2021 WD-40 Company