tracking

Hopeakorujen puhdistus

Hopeakorujen puhdistus on jokaisen hopeakorujen omistajan TO DO- listalla joskus. Homma ei välttämättä kuulosta kovin houkuttelevalta mutta onneksi meillä on tarjota hyvin simppeli ratkaisu myös tähän pulmaan: WD-40 monitoimiaine! Pullollisella WD-40 monitoimiainetta, puhtaalla vedellä ja mikrokuituliinalla homma on jo melkein tehty, helppoa vai mitä!

Hopeakorujen puhdistus alkakoon!

Välineet, joita tarvitset

  • WD-40 monitoimiaine

    puhdasta vettä

    mikrokuituliina tai palanen puhdasta kangasta

Vaihe 1: Valmistele

Hopeakorut ovat hyvin kauniita ollessaan puhtaita ja kiiltäviä, mutta kuten mikä tahansa käyttöesine, myös hopeakoru tarvitsee säännöllistä puhdistusta säilyttääkseen luontaisen kiiltonsa ja kauneutensa. Onneksi meillä on tarjota hyvin simppeli ratkaisu myös tähän pulmaan: WD-40 monitoimiaine!

hopeakoru

Vaihe 2: Aloita

Hopeakorujen puhdistus alkaa keräämisellä.  Aloita siis keräämällä kaikki puhdistusta vailla olevat hopeakorusi yhteen kasaan.  Kuten aina kemikaaleja käytettäessä, kokeile WD-40 monitoimiaineen soveltuvuus pienelle huomaamattomalle alueelle ennen varsinaista käyttöä. Näin näet heti mikäli joku koru reagoi WD-40 monitoimiaineeseen tavalla, jota emme tietenkään halua. Kun testi on tehty ja homma näyttää toimivan, käsittele koru suihkuttamalla WD-40 monitoimiainetta suoraan puhdistettavalle hopeakorulle.

kuva1

Vaihe 3: Puhdista

Kun koru on suihkutettu WD-40 monitoimiaineella (muista varotoimenpiteenä aina testata ensin pienelle huomaamattomalle alueelle ennen varsinaista käyttöä) ota mikrokuituliina tai puhtaan kankaanpalanen ja kiillota korua pyörivin liikkein. Tällä menetelmällä irrotat koruun jämähtäneen pinttyneen lian ja poistat sen helposti.

kuva2

Vaihe 4: Huuhtele

Puhdistettuasi hopeakorut yllä olevien ohjeiden mukaan, huuhtele ne huolellisesti puhtaalla vedellä. Huolellisen huuhtelun jälkeen kuivaa korut vielä mikrokuituliinalla tai puhtaalla, kuivalla kankaalla estääksesi valkoisten vesitahrojen muodostumista koruihin. Ja siinä se oli, homma on hoidettu!

kuva3

Lopputulos

Hopeakorujen puhdistus säilyttää korujesi arvon pitkään – jos hopeakoruja hoidetaan huolellisesti ja oikein, pysyvätkin ne kunnossa ja kauniina useita vuosia. Hopea onkin kallis metalli, joten ei kannata odotella liian kauan ennen puhdistusta. Sitä paitsi, näillä helpoilla nikseillä homma hoituu helposti ja nopeasti – ei ole siis mitään syytä siirtää projektia liian vaikean tai työlään puhdistusprosessin takia! WD-40 monitoimiainetta löytyy kaikista hyvin varustelluista tavarataloista, esimerkiksi Tokmannista. 

Yhteystiedot

SEAB Finland Oy Iskoskuja 3 C 136 01600 Vantaa, Finland www.seab.fi

© 2021 WD-40 Company