Tietosuojakäytäntö

TUKKUMYYJÄN VERKKOSIVUSTON YKSITYISYYS- JA EVÄSTELAUSEKE

Päivitetty 26 kesäkuuta 2018

SEAB Finland Oy, jonka yritys- ja yhteisötunnus on 1818329-8,“me”) ottaa verkkosivustollaan vierailevien henkilöiden (“sinä”) yksityisyydensuojan hyvin vakavasti. Olemme sitoutuneet toimimaan henkilötietojen käyttöä sääntelevän ja erilaisia oikeuksia sinulle myöntävän tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

 

Mitä tämä lauseke kattaa?

 

Tämä tietosuojalauseke (“lauseke”) kuvaa sitä, miten käytämme verkkosivustomme käyttäjiltä saamiamme henkilötietoja, mukaan lukien henkilötiedot, joita saamme tuottaessamme palveluita verkkosivustollamme (“palvelut”). Voit käyttää palveluitamme ainoastaan, jos olet yli 16-vuotias. Lausekkeessa viitataan WD-40 Company Limited -yritykseen (“WD-40 Company”). Tämä on verkkosivustoa hallinnoiva yritys, jonka pääkonttorin osoite on Brick Close, Kiln Farm, Milton Keynes, MK11 3LJ, Iso-Britannia.

 

Tämä lauseke on tehty, koska sinulla on oikeus tietää, mitä tietoja keräämme sinusta, miten tiedot on suojattu, miten niitä käytetään, ja missä olosuhteissa niitä voidaan luovuttaa eteenpäin. Tässä lausekkeessa kuvaillaan oikeuksiasi henkilötietojen suojaamiseen, mukaan lukien oikeus estää jotkin tekemämme tietojen käsittelyt. Lisää tietoja oikeuksistasi sekä niiden käyttämisestä löydät alempaa osiosta 11.

Pidätämme oikeuden tämän lausekkeen muokkaamiseen milloin tahansa. Mikäli teemme muutoksia lausekkeeseen, ilmoitamme asiasta sinulle joko sähköpostilla tai ilmoituksella verkkosivustolla. Tarvittaessa pyydämme sinulta luvan.

  1. Millaisia tietoja minusta kerätään
  2. Miten käytämme tietojasi
  3. Tietojesi jakaminen ja luovuttaminen
  4. Markkinaviestintä
  5. Sisäiset tiedonsiirrot
  6. Turvallisuus
  7. Evästeet
  8. Linkit muille verkkosivuille
  9. Lataamasi sisältö
  10. Tietojen säilyttäminen
  11. Oikeutesi
  12. Tietojesi päivittäminen
  13. Yhteystiedot
  14. Millaisia tietoja minusta kerätään

Tässä lausekkeessa selitämme, miten käytämme itse keräämiämme tai verkkosivustomme käyttäjien meille toimittamia henkilötietoja.

Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi ollessasi yhteydessä kanssamme tai vieraillessasi verkkosivustollamme sekä ostaessasi meiltä tuotteita tai käyttäessäsi palvelujamme. Näihin tietoihin kuuluu:

  • Nimi
  • Sukupuoli
  • Ikä/syntymäpäivä
  • Siviilisääty
  • Työnantaja, työnimike ja ammatti
  • Sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Postiosoite
  • Maksutiedot
  • Käyttäjän tuottama sisältö mukaan lukien valokuvat, äänet ja/tai videot (“loppukäyttäjän sisältö”)
  • Markkinointivalinnat, mukaan lukien meille antamasi luvat

WD40 Company tämän verkkosivuston omistajana voi kerätä tietoja liittyen verkkosivustolla käyttämääsi selaimeen tai laitteeseen, mukaan lukien lokitiedot kuten internet-protokollan (”IP”) osoitteet, internetin palveluntarjoaja, verkkosivu jolta sinut ohjattiin sivulle tai jolle poistuit sivustolta, käyttöjärjestelmä, aika- ja päivämääräleimat sekä klikkaustiedot. Katso myös alempana oleva evästeet-osio.

Koontitiedot

WD40 Company käyttää käyttäjien tietoja koostaakseen nimettömiä koottuja tilastoja toiminnallisiin ja markkinointitarkoituksiin. Näihin tarkoituksiin sisältyy benchmarking, sopivien laitteistomäärien selvittäminen, käyttäjiä palvelemaan tarvittavan henkilöstömäärän selvittäminen, sekä palveluiden käyttäjämäärän raportointi. Tätä nimetöntä koottua tietoa ei pysty käyttämään yksittäisen käyttäjän identifioimiseen.

  1. Miten käytämme tietojasi?

Käytämme toimittamiasi tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yritystoimintamme toteuttamisen ja oikeutettujen etujemme ajamisen edellyttämät toimenpiteet silloin, kun tietosuojaan liittyvät oikeutesi eivät kumoa meidän etujamme, erityisesti:
    • Tiedusteluihin vastaaminen.
    • Osallistumisen mahdollistaminen kilpailuihin ja kyselyihin.
    • Parempien tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen: esimerkiksi henkilökuntamme suoriutumisen arviointi, tuotteidemme ja palveluidemme laadun arviointi sekä verkkosivustomme, laitteistojemme ja palveluidemme kehittäminen.
    • Verkkosivustomme ja tietojärjestelmiemme turvallisuuden varmistaminen sekä oikeuksiemme suojaaminen.
    • Oikeudelliset vaatimukset, lain noudattaminen, hallinnolliset tai tutkinnalliset syyt tarpeen vaatiessa (mukaan lukien tietojen luovuttaminen oikeus- tai riitaprosessin yhteydessä)
    • Jos ilmoitat maksuvälineeksi maksukortin (pankki tai luotto), käytämme kolmansien osapuolten palveluita antamasi pankkikoodin, tilinumeron sekä kortin numeron varmistamiseen petosten ehkäisemiseksi.
  • Antaessasi meille luvan:
    • Lähetämme sinulle suoramarkkinointia liittyen asiaankuuluviin tuotteisiimme ja palveluihimme tai muihin meidän, yhteistyökumppaneidemme tai huolella valitsemiemme kumppaneiden tuottamiin tuotteisiin ja palveluihin. Jos haluat lopettaa markkinointiviestien vastaanottamisen, ilmoita siitä meille. Tämän lausekkeen osassa 4 selitetään, miten tämä voidaan tehdä.
    • WD-40 Company käyttää evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita tämän lausekkeen “evästeet” -osiossa selitettyjen sekä tekniikoiden käytön yhteydessä erikseen mainittujen periaatteiden mukaisesti.
    • Voimme käyttää meille toimittamiasi valokuvia verkkosivustollamme tai muussa markkinointimateriaalissamme tuotteidemme myynnin edistämiseksi.
    • Muissa tilanteissa, joissa kysymme lupaasi, käytämme tietoja tarkoituksiin, jotka selitämme luvan kysymisen yhteydessä.

 

  • Lain edellyttämiin tarkoituksiin:
    • Valtion tai lainvalvontaviranomaisten tehdessä tutkintaan liittyviä pyyntöjä.
  • Sopimuksen noudattamiseksi tai sopimukseen liittyvien toimenpiteiden toteuttamiseksi tehdessäsi meillä ostoksen tai osallistuessasi järjestämäämme kilpailuun. Tähän sisältyy:
    • Tilausten toimittaminen ja maksun kerääminen.
    • Asiakaspalvelun toteuttaminen liittyen vuorovaikutukseen kanssasi tai tiedusteluihisi vastaamiseen.
  • Tuotteiden, palveluiden tai palkintojen toimituksen järjestäminen.
  1. Tietojesi jakaminen ja luovuttaminen

WD-40 Company voi luovuttaa koottuja käyttäjätietoja verkkosivuston käytöstä sekä käyttää henkilötietojasi räätälöidäkseen mainontaa ja verkkosivustolta saamiasi markkinointiviestejä. Se voi myös tehdä yhteistyötä ulkopuolisten yritysten kanssa edellä mainittujen toteuttamiseksi (esimerkiksi Facebook). Koottua tietoa voidaan jakaa näiden yritysten kanssa, jotta henkilökohtainen räätälöinti on mahdollista. Nimetön klikkivirta, sivunkatselujen määrä, lasketut pikselitagit sekä kootut demografiset tiedot jaetaan myös mainostajiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa (esimerkiksi Google).

WD-40 käyttää verkkosivustomme vierailutietoja myös tehdäkseen tilastollista analyysia, jolla mitataan kiinnostusta verkkosivuston eri osiin ja niiden käyttöä. Yritys jakaa näitä tietoja asiaan liittyvien mainostajien tai ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Toimitamme analyyseistä kolmansille osapuolille kuitenkin pelkkää koontitietoa, emme yksittäisten käyttäjien tietoja.

Henkilökohtaisia tietoja jaetaan palveluntuottajille (esimerkiksi teknologiakonsultit ja CRM-talot), jotka kolmantena osapuolena tuottaessaan meille palveluita saavat pääsyn meille annettuihin tietoihin ja käsittelevät niitä meidän ja WD-40 Companyn puolesta ylempänä mainittujen tarkoitusten toteuttamiseksi. Näihin kolmansiin osapuoliin kuuluu verkkosivuston isännöinti, ylläpito ja CRM-palvelut. Jokainen näistä palveluntarjoajista on sopimuksellisesti velvoitettu tuottamaan palveluita tämän lausekkeen mukaisesti.

Työntekijöillämme, edustajillamme ja urakoitsijoillamme tulee olla liiketoiminnallinen syy päästäkseen käsiksi henkilötietoihisi. Jaamme henkilötietojasi niiden toimijoiden kanssa, jotka auttavat meitä hallinnoimaan ja tuottamaan palveluita (esimerkiksi viestiseinä, tilastoanalyysit, tietojenkäsittely, ja tilausten käsittely). Jaamme henkilötietojasi myös ulkopuolisille urakoitsijoille, edustajille tai sponsoreille, jotka auttavat meitä kilpailuiden ja promootioiden hallinnassa, tuomaroinnissa sekä palkitsemisessa. Nämä ulkopuoliset urakoitsijat ja edustajat käyttävät henkilötietojasi ainoastaan tuottaakseen meille tietyn palvelun, eivät mihinkään muihin tarkoituksiin.

Jos tulevaisuudessa haluamme jakaa henkilötietojasi sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, jotka eivät toimi edustajinamme tai palveluntuottajinamme, kerromme tästä sinulle ja annamme sinulle mahdollisuuden jättäytyä pois palvelun piiristä.

Jos yritys myydään, fuusioidaan ja/tai siirretään toiselle yritykselle, henkilötietosi luovutetaan neuvonantajillemme ja mahdollisen ostajan neuvonantajalle, ja ne luovutetaan yrityksen uusille omistajille.

Henkilötietojasi luovutetaan, mikäli se on aiheellista lain velvoitteiden mukaan toimimiseksi tai mikäli se on muuten välttämätöntä suojellaksemme oikeuksiamme, meihin sidoksissa olevien yritysten oikeuksia, kenen tahansa yksilön tai yhteiskunnan oikeuksia tai turvallisuutta, tai käyttäjiemme tai minkä tahansa kolmannen osapuolen oikeuksia.

  1. Markkinaviestintä

Toisinaan haluamme lähettää sinulle sähköpostilla tietoa WD-40 -yrityksen muista samankaltaisista tuotteista tai palveluista, joiden ajattelemme kiinnostavan sinua (mukaan lukien uutiskirjeet ja tuotteiden myynninedistäminen). Teemme näin ainoastaan, mikäli olet antanut siihen luvan. Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää tällaisen sisällön lähettäminen sinulle sekä suoramarkkinointia varten tekemämme profilointi. Voit tehdä tämän:

  • Seuraamalla kaikissa lähettämissämme sähköpostiviesteissä olevia peruutusohjeita; tai
  • Ottamalla meihin yhteyttä kohdan 13 mukaiseen osoitteeseen.
  1. Sisäiset tiedonsiirrot

Emme siirrä henkilötietojasi kotimaasi ulkopuolelle lukuun ottamatta tietojen jakamista WD-40 -yrityksen sisällä. Jos tähän tulee muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle.

  1. Turvallisuus

Olemme toteuttaneet kohtuulliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joiden tavoitteena on suojella henkilötietojasi vahingossa tapahtuvalta tuhoamiselta ja luvattomalta pääsyltä, käytöltä, muuttamiselta tai luovuttamiselta.

Noudatamme yleisesti hyväksyttyjä alan standardeja suojataksemme käyttäjien meille luovuttamia henkilötietoja sekä niitä siirrettäessä että vastaanotettuamme ne. Mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköisen varastoinnin järjestelmä ei kuitenkaan ole täysin turvallinen. Vaikka pyrimmekin käyttämään kaupallisesti hyväksyttäviä keinoja suojataksemme henkilötietojasi. emme pysty takaamaan niiden olevan täysin turvassa.

  1. Evästeet

WD-40 käyttää evästeitä tehdäkseen verkkosivustosta helppokäyttöisemmän sekä hyödyllisemmän. Vieraillessasi verkkosivustollamme palvelimemme lähettää evästeen tietokoneeseesi. Evästeet eivät itsessään vielä tunnista sinua, vaan ne tunnistavat käyttämäsi selaimen.

Evästeitä on kahden tyyppisiä: istuntokohtaiset ja pysyvät evästeet. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan heti, kun suljet selaimesi tai tietokoneesi. Pysyvät evästeet pysyvät tietokoneella selaimen tai tietokoneen sulkemisen jälkeenkin. Voit poistaa pysyvät evästeet seuraamalla tietokoneesi verkkoselaimen ”Apua” -kohdassa esitettyjä ohjeita. Jos olet valinnut ilmoittavasi henkilöllisyytesi meille, käytämme salatut henkilötiedot sisältäviä istuntokohtaisia evästeitä tunnistaaksemme sinut yksilöllisesti.

Käyttämiämme pysyviä evästeitä pystymme lukemaan vain me. Käytämme niitä tunnistamaan selaimet, jotka ovat aiemminkin vierailleet verkkosivustollamme. Kun käyttäjät antavat meille tunnistettavissa olevaa tietoa itsestään, heihin liitetään yksilökohtainen tunniste. Tämä yksilökohtainen tunniste liittyy käyttäjän verkkoselaimeen asetettuun pysyvään evästeeseen. WD-40 on erittäin huolellinen turvallisuuden sekä pysyviin evästeisiin tallennettujen henkilökohtaisten tietojen luottamuksellisuuden suhteen. Emme esimerkiksi säilytä tilinumeroita ja salasanoja pysyvissä evästeissä.

Jos haluat tuhota tietokoneellasi jo olevia evästeitä, seuraa verkkoselaimesi ohjeita evästetiedoston tai -hakemiston paikallistamiseen tietokoneestasi.

Huomaa, että poistamalla evästeet tai estämällä evästeet tulevaisuudessa, et välttämättä pääse tiettyihin verkkosivuston osiin tai ominaisuuksiin.

Lisää tietoja evästeistä saat osoitteesta www.allaboutcookies.org. Katso myös sivusto www.youronlinechoices.eu, mikä sisältää lisätietoja käyttäytymiseen perustuvasta mainostamisesta sekä verkkopiratismista.

WD-40 käyttää seuraavia evästeitä:

Ehdottoman tarpeelliset evästeet

Nämä evästeet ovat ehdottoman välttämättömiä, jotta voit liikkua sivustolla tai käyttää sen ominaisuuksia. Ilman näitä evästeitä toivomasi palvelut, esimerkiksi kirjautumistietojesi tai ostoskorisi pitäminen muistissa, ei onnistu.

Suorituskykyevästeet

Näiden evästeiden avulla kerätään anonyymia tietoa siitä, miten verkkosivustoamme käytetään. Käytämme esimerkiksi Google Analytics -evästeitä ymmärtääksemme, miten asiakkaat saapuvat verkkosivustollemme ja liikkuvat sivustollamme sekä korostamaan kehitettäviä seikkoja, kuten navigaatiota, ostoskokemusta sekä markkinointikampanjoita. Näiden evästeiden tallentamat tiedot eivät koskaan näytä henkilökohtaisia tietoja, joista identiteettisi voitaisiin päätellä.

Toiminnallisuusevästeet

Näiden evästeiden avulla verkkosivusto muistaa ne valinnat, jotka teet sivua selatessasi, esimerkiksi kielen valinta tai erilaiset hakuparametrit kuten koko, väri tai tuotantolinja. Niitä voidaan sen jälkeen käyttää tuottamaan sinulle tekemiesi valintojen perusteella parempi käyttökokemus sekä tekemään vierailustasi enemmän räätälöity ja miellyttävä. Näiden evästeiden kokoama tieto voidaan anonymisoida ja ne eivät pysty seuraamaan toimiasi muilla verkkosivuilla.

Sosiaalisen median evästeet

Näiden evästeiden avulla voit jakaa Facebookin ja Twitterin kaltaisissa sosiaalisissa medioissa sen, mitä olet tehnyt verkkosivustolla. Nämä evästeet eivät ole meidän halittavissamme. Lisätietoja näistä evästeistä saat näiden toisten sivustojen henkilötietoselosteista.

Lokitiedostot

Kuten useimmat verkkosivustot, keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti ja tallennamme ne lokitiedostoihin. Nämä tiedot eivät identifioi yksittäisiä käyttäjiä. Lokitiedot sisältävät internetprotokollan (“IP”) osoitteet, selaimen tyypin, internetin palveluntuottajan, sivut joilta käyttäjä on sivuillemme tullut tai jonne hän on poistunut, käyttöjärjestelmä, päivämäärä- ja aikaleimat sekä klikkaustiedot. WD-40 käyttää näitä tietoja trendien analysointiin, verkkosivuston hallinnointiin, käyttäjien verkkosivuston sisällä liikkumisen selvittämiseen sekä käyttäjäkunnan demografisten tietojen keräämiseen. Nämä automaattisesti kerätyt tiedot eivät yhdisty henkilökohtaisiin tietoihisi. WD-40 kerää tiettyjä nimettömiä tietoja vierailustasi verkkosivustollemme alalla käytössä olevien standardien ja markkinoilla tarjolla olevien webanalytiikkaratkaisujen avulla, mukaan lukien Omniture Web Analytics.

Verkkojäljittimet

WD-40 käyttää verkkojäljittimiä, jotka auttavat meitä hallinnoimaan verkkosivustoa antamalla meille tietoja siitä, mikä sisältö on tehokasta. Verkkojäljittimet ovat pieniä grafiikkaelementtejä, joissa on yksilöllinen identifioija. Toiminnallisesti ne ovat evästeiden kaltaisia, ja niitä käytetään internet-käyttäjien liikkeiden seuraamiseen verkossa. Evästeet tallennettaan käyttäjän tietokoneen kovalevylle, kun taas verkkojäljittimet on upotettu näkymättömästi verkkosivulle. Ne ovat kooltaan noin sunnilleen tämän lauseen perässä olevan pisteen kokoisia.

Käytämme verkkojäljittimiä HTML-pohjaisissa sähköposteissamme saadaksemme tietoa, mitkä sähköpostit vastaanottajat ovat avanneet. Näin saamme tietoa tietyn viestinnän tehokkuudesta sekä markkinointikampanjoidemme tehokkuudesta. Mikäli haluat lopettaa näiden sähköpostien vastaanottamisen, katso osio 4.

  1. Linkit muille verkkosivuille

Verkkosivusto sisältää linkkejä muille verkkosivuille, joiden sisältöön emme pysty vaikuttamaan. Emme ole vastuussa sivustollemme linkattujen sivustojen yksityisyyskäytännöistä. Suosittelemme tutustumaan näiden sivustojen yksityisyyskäytäntöihin, jotta ymmärrät miten he keräävät, käyttävät ja jakavat tietojasi.

  1. Lataamasi sisältö

Sinun on hyvä tietää, että mikäli lataat kommentteja, ideoita, ehdotuksia, tuotearvosteluja ja/tai loppukäyttäjän sisältöä yhdessä nimesi tai nimikirjaimiesi kanssa johonkin sellaiseen osaan verkkosivustoa, jonka muutkin käyttäjät näkevät, tai jos toimitat tämänkaltaista sisältöä suoraan meille, käytämme kommenttejasi, ideoitasi, ehdotuksiasi sekä nimeäsi markkinointitarkoituksiin.

Mikäli muutat mielesi, etkä enää halua tietojasi käytettävän tällä tavalla, sinun tulee olla meihin yhteydessä osiossa 13 annettujen yhteystietojen mukaisesti.

  1. Tietojen säilyttäminen

Käyttäessämme henkilötietoja markkinointitarkoituksiin tai luvallasi, käsittelemme tietojasi kunnes pyydät meitä lopettamaan käsittelyn sekä pienen hetken sen jälkeen (jotta voimme toteuttaa pyyntösi). Pidämme myös rekisteriä tiedosta, että olet pyytänyt meitä olemaan lähettämättä sinulle suoramarkkinointia tai käsittelemään tietojasi toistaiseksi, jotta voimme noudattaa toivettasi myös tulevaisuudessa.

Käsitellessämme henkilötietoja sopimuksen noudattamisen, palvelun tuottamisen, kilpailun tai muun asiakaspalvelun yhteydessä, säilytämme tietoja viiden (5) vuoden ajan (ellei paikallinen laki muuta määrää) viimeisimmän yhteydenpidon jälkeen.

  1. Oikeutesi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä kopio henkilötiedoistasi. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä korjaamaan, poistamaan tai rajoittamaan tietojesi käyttöä (estämään aktiivinen käyttö). Sinulla on myös oikeus saada sopimusta varten tai luvallasi toimittamasi henkilötiedot jäsenneltynä ja yleisesti käytetyssä koneluettavassa muodossa, sekä pyytää meitä jakamaan nämä tiedot toiselle tietojenkäsittelijälle.

Sinulla on oikeus estää henkilötietojesi käsittely tietyissä tilanteissa (erityisesti silloin, kun meidän ei tarvitse käsitellä henkilötietojasi toteuttaaksemme sopimuksellista tai muuta laillista velvoitetta, tai käyttäessämme tietoja suoramarkkinointiin).

Näitä oikeuksia voi olla rajoitettu, jos esimerkiksi pyyntösi toteuttamalla paljastettaisiin samalla toisen henkilön henkilötietoja tai rikottaisiin muiden tietosuojaa, tai jos pyydät meitä poistamaan tiedot, jotka laki edellyttää meitä säilyttämään tai mikäli meillä on pakottavia oikeudellisia tarpeita niiden säilyttämiseen.

Näiden oikeuksiesi toteuttamiseksi ole meihin yhteydessä osiossa 13 ilmoitettujen yhteystietojen mukaisesti. Mikäli sinulla on selvittämättömiä kysymyksiä henkilötietoihin liittyen, sinulla on oikeus tehdä valitus asuinpaikkasi, työpaikkasi tai tietosuojaloukkauksen tapahtumapaikan tietosuojaviranomaiselle.

Sinun ei tarvitse luovuttaa meille mitään henkilötietojasi vieraillaksesi verkkosivustolla. Jos käytät palveluitamme, pyydämme sinua toimittamaan tietoja. Pyytäessämme tietoja selitämme, tuleeko pyytämämme tiedot toimittaa toivomasi palvelun toteuttamiseksi vai ovatko jotkin pyytämämme tiedot vapaaehtoisia. Mikäli et halua toimittaa tietoja, et pysty käyttämään joitakin palveluita.

  1. Tietojesi päivittäminen

Muuttaaksesi tai päivittääksesi säilyttämäämme sinua koskevaa tietoa, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin kohdan 13 yhteystietojen mukaisesti.

  1. Yhteistiedot

SEAB Finland Oy on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. Mikäli sinulla on kysyttävää tästä lausekkeesta, ota meihin yhteyttä seuraavia yhteystietoja käyttäen: SEAB Finland Oy, Iskoskuja 3 C 136, 01600 Vantaa, Finland. Email: myynti@seab.fi Tel: +358 10 423 1520

Yhteystiedot

SEAB Finland Oy Iskoskuja 3 C 136 01600 Vantaa, Finland www.seab.fi

© 2018 WD-40 Company