Tietosuojakäytäntö

WD-40:N YKSITYISYYS- JA EVÄSTELAUSUNTO

Voimassa 23.6.2016 alkaen

Tätä verkkosivustoa (”Verkkosivusto”) hallinnoi WD-40 Company Ltd, osoite Brick Close, Kiln Farm, Milton Keynes, MK11 3LJ, yrityksen rekisteröintinumero 01755958 (”WD-40 Company Ltd”, ”me”). Meille verkkosivustollamme kävijöiden (”sinä”) yksityisyys on erittäin tärkeä asia. Olemme sitoutuneet noudattamaan tietosuojalainsäädäntöä, joka säätelee henkilötietojen käsittelyä ja antaa sinulle erilaisia oikeuksia näiden tietojen suhteen.

Tämä tietosuojalausunto (”Lausunto”) koskee henkilötietoja, joita keräämme Verkkosivustolla kävijöistä, ja henkilötietoja, joita saamme tarjotessamme palveluja Verkkosivuston kautta (”Palvelut”).

Annamme tämän Lausunnon, koska sinulla on oikeus tietää, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten tietoja suojataan ja käytetään sekä se, missä olosuhteissa tietoja voidaan paljastaa. Termillä ”Käyttäjä” viitataan Verkkosivustolla kävijöihin ja Palveluja käyttäviin henkilöihin.

Saat käyttää Palvelujamme vain, jos olet yli 16-vuotias.

Pidätämme itsellämme oikeuden muokata tätä Lausuntoa milloin tahansa, joten pyydämme sinua tarkastelemaan sitä aika ajoin. Jos teemme merkittäviä muutoksia tähän Lausuntoon, ilmoitamme siitä sinulle joko sähköpostitse tai Verkkosivustolla olevalla ilmoituksella. Tarvittaessa pyydämme suostumustasi.

  1. Yhtiön keräämät tiedot
  2. Kuinka käytämme tietojasi
  3. Tietojesi jakaminen ja paljastaminen
  4. Markkinointiviestintä
  5. Kansainvälinen tiedonsiirto
  6. Suojaus
  7. Evästeet
  8. Linkit muille WWW-sivustoille
  9. Siirtämäsi sisältö
  10. Sinun oikeutesi
  11. Kuinka voit päivittää tietojasi
  12. Yhteystiedot

 

  1. Yhtiön keräämät tiedot

Tässä Lausunnossa selitetään, kuinka käytämme Verkkosivustomme Käyttäjistä keräämiämme tai Verkkosivustomme Käyttäjien meille antamia henkilötietoja. Lisätietoja siitä, miksi ja miten käsittelemme henkilötietojasi ja kenelle niitä voidaan jakaa, sekä siitä, miten kauan säilytämme henkilötietojasi, saat napsauttamalla tätä.

Kun otat meihin yhteyden Verkkosivuston kautta, sinua voidaan pyytää antamaan meille henkilötietoja, kuten nimi, yritys, tehtävänimike, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postitusosoite. Jos haluat käyttää Palvelujamme tai ladata tiettyjä tietoja, sinua voidaan pyytää antamaan joitain lisätietoja, kuten yhteystiedot, ammatti, työpaikka, harrastukset, mielenkiinnon kohteet, ikä, siviilisääty ja perhettäsi koskevia tietoja.

Koottavat tiedot

Käytämme Käyttäjiä koskevia tietoja kerätäksemme anonyymejä koottuja tilastoja toiminnallisia ja markkinointiin liittyviä tarkoituksia varten. Näitä tarkoituksia ovat esimerkiksi benchmarking, asianmukaisten laitteistotasojen määrittäminen, sen määrittäminen, kuinka monta työntekijää tarvitaan Palvelujemme toimittamiseksi Käyttäjille, sekä Palvelujamme käyttävien Käyttäjien määrien raportointi. Näitä anonyymejä koottavia tietoja ei käytetä millään tavalla, joka mahdollistaisi yksittäisen Käyttäjän tunnistamisen.

  1. Kuinka käytämme tietojasi

Me käytämme meille antamiasi tietoja:

  1. vastataksemme kyselyihisi
  2. tarjotaksemme sinulle Palveluja
  3. tukeaksemme osallistumistasi kilpailuihin, tutkimuksiin ja tarjouksiin sekä
  4. ottaaksemme sinuun yhteyden sinun suostumuksellasi keskustellaksemme kiinnostuksestasi yritykseemme, tuotteisiimme ja Palveluihimme sekä lähettääksemme sinulle yritystämme koskevia tietoja (kuten tietoja markkinointikampanjoista ja tapahtumista). Näitä tietoja ei jaeta ulkopuolisille tahoille niiden omia markkinointitarkoituksia varten, ellet nimenomaisesti anna lupaa tietojen jakamiseen. Jos haluat lopettaa markkinointimateriaalin vastaanottamisen, pyydämme sinua kertomaan siitä meille. Tämän Lausunnon osassa 4 on ohjeet tätä varten.

Lisätietoja siitä, miksi ja miten käsittelemme henkilötietojasi, saat napsauttamalla tätä.

  1. Tietojesi jakaminen ja paljastaminen

Voimme käyttää sinuun liittyviä henkilötietoja mukauttaaksemme Verkkosivustolla saamiasi mainonta- ja markkinointiviestejä tai voimme tehdä yhteistyötä ulkopuolisten yritysten kanssa tätä tarkoitusta varten. Koottuja tietoja, jotka eivät yksilöi sinua, voidaan jakaa näille yrityksille, jotta mukautus olisi mahdollista. Myös anonyymejä napsautustietoja, pikselimerkintöjen mukaan laskettuja sivun tarkastelukertojen määriä sekä koottuja demografisia tietoja voidaan jakaa mainostajillemme ja liikekumppaneillemme.

Lisäksi voimme käyttää Verkkosivustolla käyntiäsi koskevia tietoja tilastollisten analyysien tekemiseen mitataksemme kiinnostusta Verkkosivuston eri alueisiin sekä näiden alueiden käyttöä. Voimme jakaa näitä tietoja asianmukaisille mainostajille tai ulkoisille osapuolille. Toimitamme näistä analyyseistä ulkopuolisille tahoille kuitenkin vain koottuja tietoja, emme yksittäisten Käyttäjien tietoja.

Tietyissä olosuhteissa jaamme henkilötietoja ulkopuolisille tahoille jäljempänä eritellyllä tavalla.

Voimme käyttää Verkkosivuston yhteydessä ulkopuolisten tahojen (eli teknisten konsulttien ja CRM-myyjien) palveluja. Näille tahoille voidaan myöntää pääsy meille antamiisi tietoihin, kun nämä tahot toimittavat palveluja meille. Kullakin näistä palveluntarjoajista on sopimuksen mukainen velvoite toimittaa palveluja meille tämän Lausunnon mukaisella tavalla.

Työntekijöillämme, edustajillamme ja alihankkijoillamme täytyy olla liiketoiminnallinen syy, jotta he voivat saada pääsyn henkilötietoihisi. Voimme jakaa henkilötietojasi osapuolille, jotka auttavat meitä Palvelujen (esim. ilmoitustaulujen hallinnoinnin, tilastollisten analyysien, tietojen käsittelyn ja tilausten toimittamisen) hallinnoimisessa tai toimittamisessa, tai ulkopuolisille alihankkijoille, edustajille tai sponsoreille, jotka auttavat meitä kilpailujen ja kampanjoiden hallinnoinnissa, arvioinnissa ja palkintojen jakamisessa. Nämä ulkopuoliset alihankkijat saavat käyttää henkilötietojasi vain toimittaakseen meille tietyn palvelun eivätkä mitään muuta tarkoitusta varten.

Jos haluamme tulevaisuudessa jakaa henkilötietojasi ulkopuolisille tahoille, jotka eivät toimi edustajinamme tai palveluntarjoajinamme, kerromme asiasta sinulle ja annamme sinulle mahdollisuuden kieltäytyä.

Mikäli liiketoiminta myydään tai integroidaan toiseen liiketoimintaan, tietosi paljastetaan neuvonantajillemme sekä mahdollisen ostajan neuvonantajalle, ja ne siirretään liiketoiminnan uusille omistajille.

Henkilötietojasi voidaan paljastaa, mikäli paljastaminen on tarpeen lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi tai muulla tavoin tarpeen suojataksemme oikeuksiamme, tytäryhtiöidemme oikeuksia, kenen tahansa henkilön tai ryhmän oikeuksia tai turvallisuutta sekä käyttäjiemme tai minkä tahansa ulkopuolisen tahon oikeuksia.

  1. Markkinointiviestintä

Haluaisimme aika ajoin lähettää sinulle sähköpostitse tietoja muista samankaltaisista WD-40-tuotteista tai palveluista, jotka voivat kiinnostaa sinua (esimerkiksi, uutiskirjeitä ja kampanjaviestejä). Teemme niin vain, mikäli annat suostumuksen. Myöhemmin voit milloin tahansa kieltäytyä näiden tietojen vastaanottamisesta.

Voit kieltäytyä näiden tietojen vastaanottamisesta:

  • noudattamalla kussakin lähettämässämme sähköpostiviestissä olevia kieltäytymisohjeita tai
  • ottamalla meihin yhteyden käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja.
  1. Kansainvälinen tiedonsiirto

Emme siirrä henkilötietojasi Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolisiin maihin. Jos asiantila kuitenkin muuttuu, kerromme siitä sinulle.

  1. Suojaus

Olemme ottaneet käyttöön kohtuullisia teknisiä ja organisatorisia toimia, joiden tarkoituksena on suojata henkilötietojasi tahattomalta häviämiseltä sekä luvattomalta käytöltä, muokkaamiselta ja paljastamiselta.

Noudatamme alalla yleisesti hyväksyttyjä standardeja suojataksemme Käyttäjien meille antamia henkilötietoja sekä siirron aikana että vastaanotettuamme ne. Mikään Internetin kautta tapahtuva siirtomenetelmä tai elektronisen tallennuksen menetelmä ei kuitenkaan ole 100-prosenttisen turvallinen. Siksi emme voi taata tietojen absoluuttista suojausta, vaikka pyrimme käyttämään kaupallisesti hyväksyttäviä keinoja henkilötietojesi suojaamiseen.

  1. Evästeet

Käytämme evästeitä helpottaaksemme Verkkosivuston käyttöä ja tehdäksemme siitä hyödyllisemmän. Kun käyt Verkkosivustolla, palvelimemme lähettävät evästeen tietokoneeseesi. Evästeet eivät itsessään yksilöi sinua. Ne ainoastaan tunnistavat käyttämäsi verkkoselaimen.

On olemassa kahdenlaisia evästeitä: istuntoevästeitä ja pysyviä evästeitä. Istuntoevästeet häviävät tietokoneestasi, kun suljet verkkoselaimen tai katkaiset tietokoneen virran. Pysyvät evästeet jäävät tietokoneeseesi, kun suljet verkkoselaimen tai katkaiset tietokoneen virran. Voit poistaa pysyviä evästeitä noudattamalla Internet-selaimen ohjetiedostossa olevia ohjeita. Jos olet päättänyt yksilöidä itsesi meille, käytämme koodattuja tietoja sisältäviä istuntoevästeitä, joiden avulla voimme yksilöidä sinut.

Käytämme pysyviä evästeitä, joita vain me pystymme lukemaan ja joita käytämme havaitsemaan selaimet, jotka ovat aiemmin käyneet Verkkosivustolla. Kun Käyttäjät antavat meille tunnistustietoja itsestään, heille osoitetaan yksilöllinen tunniste. Tämä yksilöllinen tunniste liittyy pysyvään evästeeseen, jonka asetamme Käyttäjän verkkoselaimeen. Olemme erittäin varovaisia pysyviin evästeisiin tallennettavien tietojen suojauksen ja luottamuksellisuuden suhteen. Emme tallenna pysyviin evästeisiin esimerkiksi tilinumeroita emmekä salasanoja.

Jos haluat poistaa tietokoneellasi jo olevia evästeitä, tutustu selaimesi apu- ja tukitoimintoihin löytääksesi ohjeita siitä, kuinka voit paikantaa tiedoston tai kansion, joka tallentaa evästeitä.

Huomaa, että jos poistat evästeemme tai estät myöhemmät evästeet, et välttämättä pysty käyttämään tiettyjä Verkkosivuston alueita tai toimintoja.

Lisätietoja evästeistä on sivustolla www.allaboutcookies.org ja sivustolla www.youronlinechoices.eu, joka sisältää lisätietoja käyttäytymiseen perustuvasta mainonnasta ja tietosuojasta verkossa.

Me käytämme seuraavia evästeitä:

Ehdottoman tarpeelliset evästeet

Nämä evästeet ovat tarpeen, jotta voit liikkua Verkkosivustolla ja käyttää sen toimintoja. Ilman näitä evästeitä kirjautumistietojesi tai ostoskorisi sisällön muistaminen ja muut pyytämäsi palvelut eivät ole mahdollisia.

Suorituskykyä parantavat evästeet

Nämä evästeet keräävät anonyymejä tietoja siitä, miten ihmiset käyttävät Verkkosivustoamme. Käytämme esimerkiksi Google Analytics -evästeitä, joiden avulla saamme käsityksen siitä, miten asiakkaat saapuvat sivustollemme ja selaavat tai käyttävät sivustoamme, ja voimme selvittää alueet, joilla on parantamisen varaa, kuten navigointi, ostoskokemus ja markkinointikampanjat. Näiden evästeiden tallentamissa tiedoissa ei koskaan näy henkilötietoja, joiden perusteella henkilöllisyytesi voisi käydä ilmi.

Toiminnallisuuteen vaikuttavat evästeet

Nämä evästeet muistavat tekemäsi valinnat, kuten maan, josta käsin käytät Verkkosivustoamme, kielen sekä hakuparametrit, kuten koon, värin tai tuotesarjan. Näiden tietojen avulla sinulle voidaan antaa käyttökokemus, joka vastaa paremmin valintojasi, ja tehdä käynneistäsi yksilöllisempiä ja miellyttävämpiä. Näiden evästeiden keräämät tiedot voivat olla anonyymejä, eivätkä ne voi seurata selaustoimiasi muilla verkkosivustoilla.

Sosiaalisen median evästeet

Näiden evästeiden avulla voit jakaa Verkkosivustolla tekemiäsi toimia sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Kunkin palvelun tietosuojalausunnossa on tietoja siitä, miten palvelun evästeet toimivat.

Lokitiedostot

Useimpien verkkosivustojen tapaan me keräämme automaattisesti tiettyjä tietoja ja tallennamme ne lokitiedostoihin. Nämä tiedot eivät yksilöi yksittäisiä käyttäjiä. Lokitiedostot sisältävät Internet-protokollaosoitteita (”IP-osoitteita”), selaimen tyypin, Internet-palveluntarjoajan, viittaavan sivun, poistumissivun, käyttöjärjestelmän, päivämäärä-/aikaleiman ja sivuston käyttötietoja. Me käytämme näitä tietoja suuntausten analysoimiseen, Verkkosivuston hallinnointiin, selvittääksemme miten Käyttäjät liikkuvat Verkkosivustolla ja kerätäksemme demografisia tietoja käyttäjäkannastamme kokonaisuutena. Emme yhdistä näitä automaattisesti kerättyjä tietoja henkilötietoihisi. Keräämme tiettyjä anonyymejä tietoja Verkkosivustolla käynnistäsi käyttämällä alalla yleisesti käytössä olevia ja kaupallisesti saatavilla olevia verkkoanalyysiratkaisuja, kuten Omniture Web Analyticsiä.

Läpinäkyvät gif-kuvat (jäljitteet)

Käytämme läpinäkyviä gif-kuvia (eli jäljitteitä), jotka ilmoittavat meille, mikä sisältö on toimivaa, ja joiden avulla voimme hallita Verkkosivuston sisältöä paremmin. Läpinäkyvät gif-kuvat ovat pieniä grafiikkaelementtejä, joilla on yksilöllinen tunniste. Niiden toiminto muistuttaa evästeitä, ja niitä käytetään seuraamaan verkon käyttäjien liikkeitä verkossa. Toisin kuin evästeet, jotka tallentuvat käyttäjän tietokoneen kiintolevylle, läpinäkyvät gif-kuvat on upotettu näkymättömästi verkkosivuille, ja kooltaan ne vastaavat tämän virkkeen lopussa olevaa pistettä. Emme yhdistä läpinäkyvien gif-kuvien avulla kerättäviä tietoja Käyttäjien henkilötietoihin. Me käytämme läpinäkyviä gif-kuvia HTML-pohjaisissa sähköpostiviesteissämme kertomaan, mitkä sähköpostiviestit vastaanottajat ovat avanneet. Tällä tavoin voimme mitata tiettyjen viestien tehokkuuden sekä markkinointikampanjoidemme tehokkuuden. Jos et halua vastaanottaa näitä viestejä, katso ohjeet jäljempänä kohdasta 4.

  1. Linkit muille WWW-sivustoille

Verkkosivusto sisältää linkkejä muille verkkosivustoille, jotka eivät ole hallinnassamme. Emme vastaa tietosuojakäytännöistä muilla verkkosivustoilla, joille päätät siirtyä tämän sivuston kautta. Kehotamme tutustumaan kyseisten muiden verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin, jotta saat käsityksen siitä, miten ne keräävät, käyttävät ja jakavat tietojasi.

  1. Siirtämäsi sisältö

Sinun on syytä tietää, että jos lisäät kommentteja, ideoita tai ehdotuksia sekä nimesi tai nimikirjaimesi Verkkosivuston osiin, jotka ovat muiden käyttäjien nähtävissä, tai jos annat tämänkaltaisia tietoja suoraan meille, voimme käyttää kommenttejasi, ideoitasi tai ehdotuksiasi sekä nimeäsi markkinointitarkoituksiin.

Jos muutat mielesi etkä enää halua tietojasi käytettävän tällä tavoin, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyden käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja.

  1. Sinun oikeutesi

Jos haluat saada pääsyn henkilötietoihisi, sinun on otettava meihin yhteys käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja ja antaa meille riittävästi tietoja, jotta voimme tunnistaa sinut ja tietosi. Tästä voidaan periä maksu.

Sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan, estämään, täydentämään ja poistamaan henkilötietosi niiden käytön rajoittamiseksi. Lisäksi sinulla on oikeus pyytää lisätietoja tietojesi käsittelystä.

Sinulla on myös oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi.

Voit käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi milloin tahansa käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja. Näihin oikeuksiin voi liittyä poikkeuksia. Pääsy tietoihin voidaan evätä esimerkiksi silloin, jos se rikkoisi muiden yksityisyysoikeuksia.

Sinulla on lisäksi oikeus esittää valitus tietosuojaviranomaiselle tai hakea oikeuskeinoa tuomioistuimien kautta, jos uskot, että oikeuksiasi on loukattu.

Sinun ei tarvitse antaa meille mitään henkilötietoja voidaksesi käydä Verkkosivustolla. Jos käytät Palvelujamme, pyydämme sinua antamaan tietoja. Kun pyydämme sinua antamaan tietoja, ilmoitamme selkeästi, täytyykö pyytämämme tiedot antaa, jotta voimme tarjota haluamasi palvelut, ja sen, onko pyytämiemme tietojen antaminen vapaaehtoista.

Jos et enää halua saada meiltä markkinointiviestintää, pyydämme sinua ottamaan yhteyden meihin käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja.

  1. Kuinka voit päivittää tietojasi

Jos haluat muuttaa tai päivittää hallussamme olevia ja sinuun liittyviä tietoja, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyden käyttämällä jäljempänä osassa 12 olevia yhteystietoja.

  1. Yhteystiedot

[WD-40 Company Ltd] on henkilötietojesi rekisterinpitäjä. Jos sinulla on tähän Lausuntoon liittyviä kysymyksiä, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyden käyttämällä alla olevaa osoitetta tai puhelinnumeroa.

WD-40 Company Ltd

Brick Close,

Kiln Farm,

Milton Keynes,

MK11 3LJ

Puhelin: +44 (0) 1908 555 400