matomo

Poista hankausjäljet keraamisista lattialaatoista helposti!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
loading...Loading...

Päivitetty 22.05.2019

Poista hankausjäljet keraamisista lattialaatoista näillä näppärillä neuvoilla! Mustat, epämiellyttävät hankausjäljet lattioissa ovat yleensä merkkejä kovan kumipinnan kuten kenkien, korkojen, huonekalujen tai lelujen hankaamisesta lattiaan. Kaikki kovat lattiapinnat ovat alttiita hankausjäljille eikä niiltä voi välttyä. Hankausjäljistä pääsee kuitenkin helposti ja nopeasti eroon, kokeile vaikka näitä:

Kokeile ‘kumi vasten kumia’ vinkkkiä

Kumipintoja on useita erilaisia ja siinä missä yksi kumipinta tuo avun yhteen ongelmaan,  voi toisenlainen kumipinta toimia paremmin toisen ongelman kohdalla.

Pyyhekumit

Lyijykynän kumipäällä poistat pienemmät hankausjäljet kätevästi. Hankaa kynän kumipäätä hankausjälkeä vasten kunnes jälki häviää. Puhdista hankaamisesta aiheutuneeet kumijätteet huolellisesti uusien jälkien ehkäisemiseksi. Kaupoista löytyy juuri tähän käyttötarkoitukseen valmistettuja kumeja. Valitse kumi, joka tuntuu sopivan pehmeältä. Testaa kumin soveltuvuus käsiteltävälle lattialle ensin pienelle, huomaamattomalle aluelle ennen varsinaista käyttöä. Poista hankausjäljet keraamisista lattialaatoista erittäin helposti!

Tenniskengät

Isommat hankausjäljjet poistat kätevästi tenniskenkien kumipohjien avulla. Sujauta kätesi tenniskengän sisään ja hankaa kengän kantapäällä puhdistettavaa aluetta. Suuremman hankaustehon saavuttamiseksi voit myös hieroa puhdistettavaa aluetta kenkä jalassasi. Käsittele puhdistettavaa aluetta pyörivin, hiovin liikkein.

Tennispallo

Myös tennispallo voi toimia apuna keraamisten laattalattioiden hankausjälkien poistamisessa. Leikkaa varovasti pieni ‘X’- merkki palloon. Käytä leikkausvaiheessa apunasi esimerkiksi ruuvipuristinta tai muuta tukevaa pintaa vahinkojen välttämiseksi. Älä pidä palloa kädessäsi leikkauksen yhteydessä. Leikkausmerkin tulee olla noin ¼ osa pallon pinta-alasta Työnnä tukeva varsi pallon sisään merkitsemäsi ‘X’- merkin kohdalta ja saat kätevän kahvallisen apuvälineen hankausjälkien poistoon.

Lisävinkkejä

Mikäli mikään yllä mainituista vinkeistä ei toimi, alta löydät lisää vinkkejä sitkeiden hankausjälkien poistoon lattiapinnoilta.

Ruokasooda

Sekoita 2 pöytälusikallista ruokasoodaa pieneen määrään lämmintä vettä. Annostele vettä varovasti ettei seoksesta tule liian juoksevaa. Annostele seosta puhtaalle, pehmeällä kankaalle ja hiero kangasta kevyesti käsiteltävälle alueelle. Käsittelyn jälkeen pyyhi pinta kostealla kankaalla ja anna pinnan kuivua.

Hammastahna

Myös hammastahna on kätevä apu hankausjälkien poistamiseen lattiapinnoista. Annostele pieni määrä hammastahnaa puhtaalle kankaalle ja hiero käsiteltävää aluetta kankaalla pienin, pyörivin liikkein. Käsittelyn jälkeen puhdista käsitelty alue kostealla kankaalla ja kuivaa pinta huolellisesti.

WD-40

Yksi kaikista kätevimmistä keinoista poistaa ikävät hankausjäljet lattiapinnoista on tietenkin käyttää WD-40 monitoimiainetta. Suihkuta WD-40 monitoimiainetta talouspaperiin tai pehmeään, kuivaan kankaaseen ja hiero käsiteltävää aluetta kevyesti pienin pyörivin liikkein. Käsittelyn jälkeen käsittele pinta puhtaalla, kostealla kankaalla ja anna pinnan kuivua. WD-40 monitoimiaine poistaa hankausjäljet tehokkaasti ja helposti lattiaa vahingoittamatta.

Varotoimenpiteet

  • Testaa aina valitsemasi vinkin soveltuvuus ensin pienelle, huomaamattomalle alueelle ennen varsinaista käsittelyä. Näin varmistat ettei lattiapintaan tule värjäymiä tai haalistumia.
  • Älä epäröi ottaa yhteyttä maahantuojaan tai valmistajaan mikäli jokin keino askarruttaa tai kaipaat lisävinkkejä.

Näillä annetuilla ohjeilla ja vinkeillä voit saada avun hankausjälkien poistamiseeen keraamisista lattialaatoista. Testaa aina valitsemasi vinkin soveltuvuus ensin pienelle, huomaamattomalle alueelle ennen varsinaista käsittelyä. Näin varmistat ettei lattiapintaan tule värjäymiä tai haalistumia. Vältä hankaamasta lattiapintaa liian voimakkasti – liian voimakas käsittely voi aiheuttaa lattian värjäytymistä tai haalistumista.

Vastuuvapauslauseke

WD-40 -tuotteille esitetyt ja kuvatut käyttötarkoitukset on toimitettu WD-40-yhtiölle kuluttajien toimesta. WD-40-yhtiö ei itse ole testannut näitä käyttötarkoituksia eivätkä ne ole WD-40-yhtiön suosittelemia. Käyttäessäsi WD-40 tuotteita noudata aina annettuja käyttöohjeita, ota huomioon tuotteen pakkaus- ja varoitusmerkinnät sekä noudata yleistä harkintaa ja varovaisuutta.

Yhteystiedot

SEAB Finland Oy Iskoskuja 3 C 136 01600 Vantaa, Finland www.seab.fi

© 2019 WD-40 Company