tracking

Hopeakorujen puhdistus

Hopeakorujen puhdistus voi olla vaikea ja aikaa vaativa homma. Säilyttääksesi korusi parhaimmassa kunnossa ja säihkeessä tulee korut aika ajoin puhdistaa.  Lue lisää saadaksesi vinkkejä asiaan.

Tee oma puhdistusaineesi

Hopeakorujen puhdistus on prosessi, jonka yhteydessä voit käyttää varsinaisia hopeanpuhdistusaineita, mutta huomioitahan että kaikkia koruja ei näillä aineilla voi puhdistaa. Et voi upottaa näihin puhdistusaineisiin koruja, joissa on helmiä tai jalokiviä, koska ne voivat vahingoittaa pehmeämpiä kiviä, kuten turkoosia, opaalia, onyksia, karneolia, ja niin edelleen. Jos ne likaantuvat, huuhtele ne kevyesti.

Puhdistettuasi hopeakorut hopeanpuhdistusaineella huuhtele ne huolellisesti juoksevalla vesijohtovedellä tai puhdista ne kostealla kankaalla. Tämä on hyödyllistä erityisesti hyvin yksityiskohtaisten tai etsattujen korujen kanssa. Kiillotusaine voi tarttua kuvioiden rakoihin ja kovettua. Huuhtelemisen jälkeen puhdista hopeakorut mikrokuitukankaalla, joka estää valkoisten vesitahrojen muodostumista koruihin.

Saippua ja vesi:

Jos kiillotuskangas ei poista tahraa, voit puhdistaa hopeakorut käyttämällä lämpimän veden ja astianpesuaineen (ammoniakki- ja fosfaattivapaa) seosta. Jos tämä ei auta, kokeile alla mainittuja menetelmiä. Saippuaa ja vettä tulisi käyttää hopeakorujen puhdistamiseen aina ennen mitä tahansa muuta alla mainittua menetelmää.

Ruokasooda ja vesi:

Valkaisematon hammastahna voi olla hyvä korvike hopeanpuhdistusaineille. Niitä voi kuitenkin olla vaikea löytää, ja ne on vaikea erottaa hammastahnoista, jotka värjäävät koruja. Sen sijaan voit tehdä vedestä ja ruokasoodasta tahnan ja levittää sitä pienen määrän hopeakoruihin. Kiillota hitaasti kankaalla. Yksityiskohtaisten, etsattujen tai leimattujen esineiden puhdistamiseksi voit käyttää puhdasta pehmeää hammasharjaa rakojen ja halkeamien puhdistukseen.

Kun olet valmis, huuhtele korut juoksevalla vedellä ja kuivaa ne puhtaalla liinalla.

Oliiviöljy ja sitruunamehu:

Sekoita puoli kuppia sitruunamehua ja oliiviöljyä astiaan. Upota puhdas mikrokuituliina liuokseen, pyyhi ja kiillota hopea. Kun olet valmis, huuhtele hopeaesine vedellä ja kuivaa.

Valkoviinietikka ja ruokasooda:

Tee sekoitus, jossa on puoli kuppia valkoviinietikkaa ja 2 ruokalusikallista ruokasoodaa. Upota likaantunut hopea liuokseen ja anna vaikuttaa 2-3 tunnin ajan. Saatat huomata seoksen poreilevan, mutta se on normaalia. Huuhtele ja kuivaa käsittelyn jälkeen.
Ruokasooda, suola, alumiinifolio ja kiehuva vesi: Voit käyttää yksinkertaista kemiallista reaktiota hopeakorujen puhdistamiseen. Tämän tuotteen ainesosat ovat:

Ruokasooda, alumiinifolio ja suola.

Peitä keittiön pesuallas tai lasinen paistinpannu alumiinifoliolla kiiltämätön puoli alaspäin. Aseta hopeakorut alumiinifolion päälle ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, kunnes ne peittyvät. Lisää kaksi ruokalusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa. Rakeet naarmuttavat koruja, joten sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet.

Kemiallinen reaktio saa tahran siirtymään folioon ja näet sen katoavan koruista 5-10 minuutin sisällä. Saatat havaita mätää kananmunaa muistuttavan hajun, mikä johtuu metallista irtoavasta sulfideista. Tämä on täysin normaalia.

Kun olet valmis, huuhtele korut juoksevalla vedellä ja pyyhi ne puhtaalla kuivalla liinalla.

Käytä monikäyttöistä WD-40 monitoimiainetta:

Mainitsemme WD-40 monitoimiaineen erillisenä puhdistusaineena hopeakorujen puhdistamiseen, koska sitä on helppo ostaa ja käyttää. Riittää, kun ostat tölkillisen WD-40 -monitoimiainetta ja käytät sitä.

Suihkuta sitä hopeakoruihin ja kiillota ne puhtaalla mikrokuitukankaalla kiertävällä liikkeellä. Huomaat, kun lika hitaasti katoaa.

Hopeakorujen puhdistus on prosessi, jonka yhteydessä ei välttämättä tule ajatelleeksi WD-40 monitoimiainetta, mutta WD-40 on erinomainen puhdistusaine, jonka avulla voit puhdistaa ja kiillottaa korujasi ja useita muita esineitä. Koostumuksensa ansiosta se ei vahingoita puhdistettavan materiaalin rakennetta ja jättää jälkeensä kiiltävän ja uuden ilmeen materiaaliin – tässä tapauksessa koruihin.

Raikas ilme koruillesi

Jos hopeakoruja hoidetaan oikein, ne takaavat usean vuoden nautinnon, ja niistä voi tulla perheen perintökohde. Hopea on kallis metalli, joten ei kannata odottaa lian kertymistä ennen puhdistustoimenpiteitä. Pidä aina tölkillinen WD-40 monitoimiainetta kotona ja puhdista ne sillä säännöllisin väliajoin varmistaaksesi korujen raikkaan ilmeen.

Vastuuvapauslauseke

WD-40 -tuotteille esitetyt ja kuvatut käyttötarkoitukset on toimitettu WD-40-yhtiölle kuluttajien toimesta. WD-40-yhtiö ei itse ole testannut näitä käyttötarkoituksia eivätkä ne ole WD-40-yhtiön suosittelemia. Käyttäessäsi WD-40 tuotteita noudata aina annettuja käyttöohjeita, ota huomioon tuotteen pakkaus- ja varoitusmerkinnät sekä noudata yleistä harkintaa ja varovaisuutta.

Yhteystiedot

SEAB Finland Oy Iskoskuja 3 C 136 01600 Vantaa, Finland www.seab.fi

© 2020 WD-40 Company